Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

FOTO: Prezentēta grāmata Latvija Phjončhanā

Klātesot Latvijas Olimpiskajai komandai, pirmdien prezentēta grāmata Latvija Phjončhanā, pieliekot simbolisku punktu Phjončhanas ziemas Olimpiskajām spēlēm.

Grāmatas Latvija Phjončhanā redaktors un sastādītājs Dainis Caune uzsver, ka šī ir jau četrpadsmitā grāmata par Latvijas sportistu startiem Olimpiskajās spēlēs. “240 lapaspusēs ikviens lasītājs vēlreiz varēs atsaukt atmiņā spilgtākos šīs ziemas notikumus Phjončhanā. Katrā no izdevumiem cenšamies lasītājiem piedāvāt kaut ko jaunu. Grāmata piesaistīs ne tikai ar aizraujošiem stāstiem, bet arī vēl neredzētām fotogrāfijām, kas katru reizi, atverot grāmatu “Latvija Phjončhanā”, ļaus atcerēties tās emocijas, ko sagādāja mūsu Olimpieši. Izdevums ir papildināts ar visiem Phjončhanas ziemas Olimpiādes rezultātiem, kā arī ar īpašu statistikas sadaļu par Latvijas sportistiem visās Olimpiskajās spēlēs, kurā mūsējo, arī padomju laiku un ārzemju tautiešu, veikums sagrupēts pa sporta veidiem, radot vieglu pārskatāmību.”

Savukārt Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis uzrunā atzina, ka šajā grāmatā sakām paldies sportistiem, treneriem, sporta federācijām, visiem komandas dalībniekiem un atbalstītājiem par ieguldījumu. “Mēs atskatāmies uz Olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kas atmiņā paliks ar Korejas cilvēku labsirdību, nenogurdinošo smaidu un pretimnākšanu, izcili saorganizētām spēlēm, kā arī ar to, ka Olimpiskie ideāli atkausēja ledu abu Korejas valstu starpā, ļaujot apvienoties cilvēkiem un startēt vienā kopējā komandā. Ar pārcilvēcisku sportistu piepūli sasniegtie pasaules, Olimpiskie, nacionālie un personiskie rekordi, kā arī spraigās cīņas sporta arēnās vēl ilgi paliks sporta draugu atmiņās.”

Uz LOK izdotās grāmatas prezentāciju ieradās vairāki Latvijas Olimpiskās delegācijas pārstāvji – Olimpieši, treneri un komandas medicīniskais un tehniskais personāls, kā arī Olimpiskās kustības atbalstītāju pārstāvji.

Kā vieni no pirmajiem grāmatu “Latvija Phjončhanā” saņēma tās galvenie varoņi – Phjončhanas ziemas Olimpisko spēļu dalībnieki, viņu treneri un apkalpojošais personāls.

Šī jau ir čatrpadsmitā LOK grāmata par mūsu labāko sportistu startiem Olimpiskajās spēlēs kopš 1992.gada. Cietos vākos iesieto, 240 lapaspuses biezo grāmatu ar vairāk nekā 300 fotoattēliem veido 18 sadaļas, kurās varēs ne tikai apskatīt, bet arī izlasīt par Latvijas Olimpiskajiem startiem latviešu un angļu valodā. Pēc jaunā formāta, šī būs jau sestā grāmata par Latvijas Olimpiešu veikumu Olimpiskajās spēlēs.

Grāmata veltīta visiem Latvijas sportistiem, kas piedalījās XXIII ziemas Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā. Latvijas atlētu sniegums ir atspoguļots zem intriģējošiem sadaļu virsrakstiem – Miers kustībā, Kavēkļu skrējiens, Cerību dejas ar vēju, Grāmatai sarūpēts sižets, Olimpiskā ledus ugunskristības, Trešais piejūras klimats, Trajektorijas lidojumos un sniegā, Korejas ledū neizkausētais cēlmetāls, Kur un kā lec skeletona saule, Pirmā revolucionāru Olimpiāde u.c.

Pateicoties autoru un fotogrāfu meistarībai, lasītājiem ļauts ieskatīties arī Latvijas Olimpiskās komandas dzīvē viņpus sporta arēnām, kur svarīgu lomu spēlē treneri, mediķi un tehniskais personāls, kā arī ielūkoties Phjončhanas pilsētas skaistajā ikdienā.

Grāmatā “Latvija Phjončhanā” izveidotas arī atsevišķas sadaļas par kaimiņvalstu – Lietuvas un Igaunijas sasniegumiem Phjončhanā. Grāmatā tāpat apkopoti visi Latvijas sportistu rezultāti Olimpiādes spēlēs vairāk kā 100 gadu garumā.

Grāmatas sastādītājs un redaktors ir Dainis Caune, kurš veidoja arī pirmo izdevumu par mūsu sportistu startiem Olimpiskajās spēlēs pēc neatkarības atgūšanas “Latvija atgriežas”, kā arī grāmatas “Latvija Pekinā”, “Latvija Vankūverā”, “Latvija Londonā”, “Latvija Sočos” un “Latvija Rio”. Tekstus kopā ar Cauni (žurnāls “Sports”) veidoja Māris Zembergs (laikraksts “Diena”), Jānis Freimanis (žurnāls “Sporta avīze”), Iļja Poļakovs(laikraksts “Diena”), Uldis Strautmanis (portāls “Delfi.lv”) un korektore Laura Slišāne.

Fotoredaktors Ilmārs Znotiņš grāmatā apvienoja visu spēlēs akreditēto fotogrāfu – Romāna Kokšarova (foto aģentūra “f64”) un Daiņa Caunes(žurnāls “Sports”) labākos darbus, kā arī atsevišķu spēļu dalībnieku privāto arhīvu labākās fotogrāfijas.

Grāmatas maketu veidoja aģentūras DUE mākslinieciskā redaktore Inta Bērente-Strenga, mākslinieks Rihards Delvers un Mārtiņš Kreicbergs, tehniskais redaktors Kārlis Jakadels, bet uz angļu valodu tekstus tulkoja redaktors Valdis Jānis Kursietis.

Grāmata “Latvija Phjončhanā” būs nopērkama Latvijas grāmatnīcās un Olimpiskajos centros, savukārt LOK birojā (Rīgā, Elizabetes ielā 49) ar pārskaitījumu, to būs iespējams iegādāties par pašizmaksu.

Līdz šim izdevumos fiksēti mūsu Olimpiešu starti Albērvilā, Barselonā, Lillehammerē, Nagano, Sidnejā, Soltleiksitijā, Atēnās, Turīnā, Pekinā, Vankūverā, Londonā, Sočos un Riodežaneiro (nav atsevišķa izdevuma tikai par Atlantas Olimpiskajām spēlēm 1996.gadā). Tās ir vēsturiskas liecības tam, kādi bijām pirms vairāk kā divdesmit gadiem, kā esam attīstījušies un kādi esam tagad.

Latvijas Olimpisko komiteju atbalsta ģenerālsponsori SIA “Latvijas Mobilais telefons” un AS “Latvijas Valsts Meži”; LOK sponsori – AS “Latvijas Gāze” un “4F”; LOK sadarbības partneri VAS “Latvijas Dzelzceļš” un VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga””.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi