Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTO: Viljamsa trešo gadu pēc kārtas uzvar WTA sezonas noslēguma turnīrā

Pasaules sieviešu tenisa ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV svētdien Singapūrā trešo reizi pēc kārtas uzvarēja WTA sezonas noslēguma turnīrā - WTA Finals -, finālā ar 6-3, 6-0 pārliecinoši pārspējot rumānieti Simonu Halepu.

Jau pirmajā geimā amerikāniete atspēlēja divas breikbumbas, tomēr trešajā geimā viņa savu servi nenosargāja, nonākot iedzinējās ar 1-2. Viljamsa prata atgūties un jau nākamajā geimā breiku atguva, esot pārāka ļoti ilgā un mokošā cīņā. Sestajā geimā Halepa pie savas serves zaudēja vēl vienu punktu, nokļūstot zaudētājās ar 2-4, tomēr jau sekojušajā geimā breiku atguva. Tas gan neliedza Viljamsai astotajā geimā trešo reizi pēc kārtas lauzt Halepas servi, kas sekojušajā geimā ļāva izservēt uzvaru pirmajā setā.

Otrajā setā Viljamsa savai pretiniecei nedeva nekādas cerības uz panākumu, rumānietes servi vēlreiz laužot trīs reizes pēc kārtas un pie savas serves zaudējot vien divās izspēlēs. Amerikāniete līdz ar to mačā uzvarēja astoņos geimos pēc kārtas.

Pirms tam apakšgrupu sacensībās Halepa sagrāva Viljamsu ar rezultātu 6-0, 6-2, sagādājot pieredzējušajai pretiniecei smagāko zaudējumu kopš 1998.gada, turklāt pārtraucot viņas 16 uzvaru sēriju sezonas noslēguma turnīros.

Viljamsa šajā turnīrā triumfēja arī iepriekšējos divos gados, kā arī 2001. un 2009.gadā. Tā kā 2010. un 2011.gadā amerikāniete sacensībās nestartēja, viņa finālu sasniegusi ceturtajā dalības reizē pēc kārtas.

Iepriekšējo reizi kāda tenisiste sezonas noslēguma turnīrā trīs reizes pēc kārtas bija uzvarējusi laikā no 1990. līdz 1992.gadam, kad to iespēja Monika Seleša.

Viljamsa jau iepriekš bija garantējusi WTA ranga līderes godu šī gada noslēgumā. Viņa ir visu laiku vecākā WTA līdere.

Kā ziņots, pusfinālā sestdien Viljamsa ar 2-6, 6-3, 7-6 (8:6) pārspēja dānieti Karolīni Vozņack. Zīmīgi, ka pirms šī mača Vozņacki bija vienīgā tenisiste, kura šajā turnīrā vēl nebija cietusi nevienu zaudējumu, bet Viljamsa pusfinālu sasniedza vien pēc veiksmīga citas spēles rezultāta.

Sestdienas otrajā pusfinālā šajā turnīrā ļoti sekmīgi spēlējošā pasaules ranga ceturtajā vietā esošā Halepa ar 6-2, 6-2 ļoti pārliecinoši nedaudz vairāk nekā stundas laikā pārspēja Agņešku Radvaņsku no Polijas. Kaut šīs sezonas izskaņa Halepai nebija ne tuvu tik sekmīga kā pērn, šo turnīru rumāniete aizvadīja ļoti sekmīgi un apakšgrupu sacensībās vienīgo zaudējumu piedzīvoja sev neko neizšķirošā cīņā pret serbieti Anu Ivanoviču.

Halepa pērno sezonu noslēdza ar triumfu WTA International sezonas noslēguma turnīrā, bet WTA Finals sacensībās viņa šogad piedalījās pirmoreiz karjerā.

Kā zināms, apakšgrupu turnīru nepārvarēja WTA ranga vicelīdere Marija Šarapova, kādreizējā pasaules ranga līdere Ana Ivanoviča, čehiete Petra Kvitova un talantīgā Eižēnija Bušāra no Kanādas, kura zaudēja visos trijos mačos.

Šobrīd šīs tenisistes ieņem pirmās astoņas vietas WTA pasaules rangā, tomēr ķīniete Na Li, kura septembrī paziņoja par karjeras noslēgšanu, tikai pirmdien izkrita no labāko astotnieka.

Singapūrā WTA sezonas noslēguma turnīrs notika pirmoreiz vēsturē, un paredzams, ka tas tur risināsies četrus gadus. Iepriekš sacensības kopš 2011.gada tika aizvadītas Stambulā.

Pērn WTA Tour Championships finālā Viljamsa ar 2-6, 6-3, 6-0 pieveica Li.

Pēc Singapūras turnīra Bulgārijas pilsētā Sofijā notiks WTA International sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās International sērijas sacensībās.

Kā ziņots, Indijas tenisiste Sanija Mirza un Kara Bleka no Zimbabves svētdien WTA Finals dubultspēļu sacensību finālā ar 6-1, 6-0 sagrāva Suveju Sje no Taivānas un Šuai Penu no Ķīnas.

Uzvarot 12 geimos pēc kārtas, Mirza/Bleka tika pie graujošākā panākuma WTA Finals dubultspēļu sacensību finālu vēsturē.

Pirms tam Indijas un Zimbabves pāris, kas aizvadīja savu pēdējo kopīgo turnīru, pusfināla cīņā pret Kvetu Peški no Čehijas un Katarinu Srebotņiku no Slovēnijas atspēlēja trīs mačbumbas.

Mirza, kura nākamajā sezonā apvienosies vienā pārī ar Sje, sacentās savā pirmajā sezonas noslēguma turnīrā karjerā, bet 35 gadus vecā veterāne Bleka iepriekš šo titulu bija izcīnījusi ar divām citām pāriniecēm.

Taivānas un Ķīnas duets, kas šogad bija labākais Francijas atklātajā čempionātā, WTA Finals sacensībās uzvarēja pērn. Pirms tam šīs sportistes kopīgā pārī neuzvarētas bija 12 turnīru finālos pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi