Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Galda tenisists Burģis iekļūst Eiropas čempionāta vienspēļu sacensību izslēgšanas turnīrā

Latvijas labākais galda tenisists Matīss Burģis ceturtdien kvalificējās Dānijā notiekošā Eiropas čempionāta vienspēļu sacensību izslēgšanas turnīram.

Sacensību 12.apakšgrupas trešās kārtas cīņā Burģis, kurš turnīrā izlikts ar 44.numuru, ar rezultātu 3-1 (11:3, 9:11, 11:9, 11:8) 26 minūšu laikā pārspēja turnīra 74.numuru Peteru Seredu no Slovākijas.

Pirms tam vienspēļu turnīra pirmajā mačā trešdien Burģis ar 3-1 (11:6, 7:11, 11:8, 12:10) pieveica somu Ropi Kantolu, kurš izlikts ar 126.numuru, bet otrajā cīņā latvietis ceturtdien ar 3-0 (12:10, 11:5, 11:9) uzvarēja ungāru Kristiānu Naģu, kurš izlikts ar 100.numuru.

Savā apakšgrupā Burģis ar trim uzvarām ieņēma pirmo vietu, kas latvietim nodrošinājis vietu izslēgšanas turnīrā. Tajā, sākot no piektdienas, startēs 64 labākie galda tenisisti.

Eiropas galda tenisistu rangā Latvijas sportists šobrīd ieņem 54.pozīciju.

Jau vēstīts, ka pirms tam trešdien Burģis nespēja pārvarēt dubultspēļu turnīra apakšgrupu kārtu.

Sacenšoties sacensību devītajā apakšgrupā, Burģis sākotnēji pārī ar zviedru Robertu Svensonu ar 3-1 (9:11, 11:2, 12:10, 11:7) pieveica mājiniekus Andersu Lindu un Klausu Nilsenu. Savukārt otrajā mačā Burģis un Svensons ar 2-3 (11:8, 9:11, 11:6, 9:11, 10:12) piekāpās krieviem Vjačeslavam Burovam un Vasīlijam Lakejevam.

Apakšgrupas kopvērtējumā Krievijas duets ar divām uzvarām ieņēma pirmo vietu un tika pie vienīgās ceļazīmes uz izslēgšanas turnīru, bet Burģis/Svensons ar vienu panākumu ierindojās otrajā pozīcijā un dalību sacensībās noslēdza.

Eiropas čempionāts ilgs līdz svētdienai. Kopš šī gada Eiropas čempionāta ietvaros komandu sacensību uzvarētāji tiek noskaidroti vien reizi divos gados, tāpēc šogad Latviju sacensībās pārstāv tikai viens sportists.

Kā ziņots, Burģis šogad debitēja arī Londonas olimpiskajās spēlēs, kurās bija vīriešu turnīra jaunākais dalībnieks. Latvijas sportists aizkļuva līdz otrajai kārtai, kurā pārliecinoši piekāpās krievam Aleksejam Smirnovam, sacensības noslēdzot dalītā 33.vietā.

Burģis kļuva par pirmo Baltijas valstīs dzimušo galda tenisistu vīriešu konkurencē, kurš spējis kvalificēties olimpiskajām spēlēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi