Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gatavojas Vienības braucienam Siguldā

Gatavojoties 2. septembra Vienības braucienam Siguldā, velomaratona organizatori, atbalstītāji un velo entuziasti tikās aizraujošā velofotorallijā "Ieskaties vēsturē!". Pasākumā laikā komandas ar velosipēdiem apceļoja vietas, kas saistītas ar Vienības brauciena vēsturi, portālu Diena.lv informēja pasākuma organizatori.

Latvija kopš 1886. gada vēsturē ir ierakstīta kā vieta, kurā tapis pirmais velosipēds cariskajā Krievijā – tolaik pirmo velosipēdu fabriku dibinājis apņēmīgs kurzemnieks Aleksandrs Leitners. Kopš tā laika Rīgā attīstījās neskaitāmas velosipēdu ražotnes, no kurām daudzas bija cieši saistītas ar Vienības braucienu, bija tā atbalstītāji un balvu devēji. Daudzas no tām apceļoja fotorallija dalībnieki - Vienības brauciena organizatori un atbalstītāji, vairāku velo biedrību pārstāvji, kā arī mūziķis Miks Dukurs ar draugu, diriģents Ints Teterovskis, aktieris Rihards Lepers un Vienības brauciena "namatēvs" - Siguldas mērs Uģis Mitrevics ar kolēģiem no Siguldas novada domes.

"Pērn Vienības brauciens Siguldā pulcēja aptuveni 4500 dalībniekus, šogad ir visas iespējas to vairot! Piemēram, Latvenergo kolektīvs jau šobrīd ir pieteicis 250 darbiniekus, par teju 100 vairāk kā pērn. Nav šaubu, ka Siguldā 2. septembrī būs šī gada lielākie un dalībnieku skaita ziņā kuplākie riteņbraukšanas svētki," atklāj Igo Japiņa Sporta aģentūras direktors Igo Japiņš.

Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens jau tradicionāli notiks pirmajā septembra svētdienā, 2. septembrī, pulcējot gan profesionālus sportistus, gan iesācējus, ģimenes, darba kolektīvus, pašvaldību iedzīvotājus un draugus. Velo mīļi var pieteikties dalībai trīs dažādās distancēs – LOK Sporta šosejas braucienā (102 km), SEB MTB braucienā (43 km) un Latvijas Dzelzceļa šosejas tautas braucienā Spēks (37,5 km).

Plašāka informācija un pieteikšanās 22. Vienības braucienam www.velo.lv, kā arī Treks velo veikalos, Siguldas informācijas centrā, Kuldīgas informācijas centrā, Cēsu un Valmieras veloveikalos Eži, Tukuma Ledus hallē un Smiltenes sporta centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi