Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Grāpēnai PČ četri gūti vārti, latvietes uzvar cīņā par devīto vietu

Latvijas sieviešu florbola izlase piektdien Ūpsalā pasaules čempionātā izcīnīja devīto vietu, Simonai Grāpēnai gūstot četrus vārtus.

Latvija Vāciju pārspēja ar 7:5 (1:1, 2:2, 4:2).

17.minūtē pēc Annas Ankudinovas piespēles rezultātu atklāja Simona Grāpēna, izvirzot vadībā Latviju ar 1:0.

Rezultātu jau pēc 42 sekundēm izlīdzināja Jūlija Dīzenere - 1:1.

34 sekundes pēc otrās trešdaļas sākuma pirmoreiz spēlē vadībā izvirzījās Vācija, ar rezultatīvu metienu izceļoties Inai Jensenai.

24.minūtē pēc Grāpēnas piespēles savus pirmos vārtus spēlē guva Ankudinova - 2:2, bet 29.minūtē abas apmainījās vietām, piespēlējot Ankudinovai un savus otros vārtus mačā gūstot Grāpēnai - 3:2.

Periods beidzās neizšķirti, jo 33.minūtē Vācijai trešos vārtus iemeta Anna Lēna Besta - 3:3.

Jau pēdējās trešdaļas 15.sekundē savus trešos vārtus mačā guva Grāpēna, no tuva attāluma pārspējot Vācijas vārtsardzi Noru Holli, bet 43.minūtē pēc Lauras Gaugeres piespēles 5:3 ar metienu tālajā vārtu stūrī panāca Evelīna Garbare.

4:5 Vācijai 47.minūtē panāca Besta ar saviem otrajiem vārtiem mačā, taču jau 24 sekundes vēlāk Grāpēna pēc Ankudinovas piespēles guva savus ceturtos vārtus mačā. Metiens vārtu tukšajā stūrī īsti nesanāca, bet bumbiņa iekūleņoja vārtos - 6:4.

Pēc Elīzas Elizabetes Bērziņas pārkāpuma vairākumu panāca Vācija, taču Ankudinova 49.minūtes sākumā pārķēra bumbiņu, izgāja viena pret Holli un pārliecinoši apspēlēja viņu, raidot bumbiņu vārtos no kreisās puses - 7:4.

Pēdējā minūtē Vācija, kas vārtsardzi bija nomainījusi pret sesto laukuma spēlētāju, vairākumā vienus vārtus atguva. Tiesnesis Zanei Daršai piešķīra apšaubāmas divas soda minūtes, un vācietēm bija vajadzīgas vien trīs sekundes, lai 13 sekundes pirms mača beigām fiksētu gala rezultātu pēc Jensenas metiena.

Pa pieciem rezultativitātes punktiem Latvijai sakrāja Grāpēna (4+1) un Ankudinova (2+3).

Latvijai par labāko spēlētāju otro reizi šajā čempionātā tika atzīta Grāpēna, bet Vācijai - Besta.

Dienas pirmajā spēlē Krievijas Florbola federācijas (NFFR) komanda cīņā par 11.vietu ar 17:2 (6:0, 5:0, 6:2) sagrāva ASV.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas florbolistes spēcīgāko komandu grupā ar rezultātu 4:6 zaudēja Polijas valstsvienībai, pirmdien ar 0:13 kapitulēja Šveicei, bet otrdien ar 0:8 atzina Čehijas pārākumu. Savukārt trešdien astotdaļfinālā ar rezultātu 6:9 nācās piekāpties Norvēģijai, tādējādi pirmo reizi paliekot ārpus labāko astoņnieka. Pusfinālā par devīto vietu latvietes ar 13:0 pārspēja ASV.

Vācietes čempionāta ievadā ar 0:15 atzina Somijas pārākumu, pēc tam ar 0:20 kapitulēja Zviedrijai un grupu turnīra noslēgumā ar 0:6 zaudēja Slovākijai. Astotdaļfinālā Vācijas florbolistes pēcspēles metienu sērijā ar 4:5 piekāpās Dānijai, bet iepriekšējā cīņā ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja NFFR komandu.

Spēcīgāko A un B grupu pirmo divu vietu īpašnieces uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā (Čehija, Šveice, Zviedrija, Somija), bet trešās un ceturtās pozīcijas īpašniecēm bija jātiekas ar otrā ešelona katras grupas divām spēcīgākajām izlasēm. Astotdaļfinālā zaudējušās komandas turpināja cīņu par 9.-12.vietu.

Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Inģists valstsvienības sastāvā iekļāvis divas vārtsardzes, četras aizsardzības spēlētājas un 14 uzbrucējas.

Vislielākā spēlētāju pārstāvniecība ir no Kocēnu "Rubene" kluba - deviņas florbolistes. Pa divām spēlētājām ir no Ķekavas "Bulldogs"/NND un Cēsu "Lekrings", bet pa vienai pārstāv "Līgatnes" un "Ķekavas" komandas. Vēl piecas florbolistes ikdienā spēlē ārzemju klubos Šveicē un Somijā.

Latvijas sieviešu izlase pasaules rangā šobrīd ieņem septīto pozīciju, bet iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Šveices pilsētā Neišatelē, komanda izcīnīja astoto vietu.

Latvietes piedalījušās visos 12 līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, ikreiz iekļūstot labāko astotniekā. 2007.gada pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība ieguva augsto ceturto vietu.

Jānim Inģistam palīdz trenere Linda Līce, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Kaspars Reikmanis.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātā florbolā:

vārtsardzes - Elīna Jeige (Emmentāles "Skorpion", Šveice), Jana Filipsone (Ķekavas "Bulldogs"/NND);

aizsardzes - Samanta Bērziņa, Marta Lība Zameca, Daniela Dafne Hāne (visas - Kocēnu "Rubene), Kristiāna Elizabete Krūmiņa ("Ķekava");

uzbrucējas - Jūlija Rozīte, Anna Ankudinova (abas - Cīrihes "Lioness", Šveice), Simona Grāpēna, Laura Gaugere, Zane Darša, Emīlija Salaciete, Zane Ziedone (visas - Kocēnu "Rubene), Elīza Elizabete Bērziņa ("Līgatne"), Evelīna Garbare (Vintertūras "Rychenberg", Šveice), Klinta Mārtiņjēkaba (Ūsikaupunki "Kalannin Pallo-65", Somija), Luīze Raseiceva, Liliāna Jakovicka (abas - Cēsu "Lekrings"), Anna Mūrniece (Ķekavas "Bulldogs"/NND), Madlēna Rozīte (Kocēnu "Rubene - 1").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi