Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grosberga un Upītis kļūst par Latvijas čempioniem orientēšanās sporta garajā distancē

Aizvadītajās brīvdienās Līgatnes pagastā noritēja Latvijas čempionāts garajā distancē. Uz starta visās vecuma grupās stājās vairāk nekā 500 dalībnieku. Dāmu elitē čempiones titulu izcīnīja Sandra Grosberga, bet starp vīriem uzvaru guva Uldis Upītis, vēsta Latvijas Orientēšanās federācija.

Par ilgi gaidīto uzvaru stāsta čempions vīriešu elitē Uldis Upītis: “Nedēļas sākumā biju apslimis un vēl līdz ceturtdienai nebiju drošs, vai vispār startēšu. Par laimi sestdien, izejot uz starta, jutos fiziski gatavs. Distanci iesāku piesardzīgi, ar plānu otro daļu mēģināt skriet ātrāk. To principā izdevās izpildīt kā plānots, tikai ar nelielu kļūdu uz priekšpēdējo kontrolpunktu un vienu sliktu varianta izvēli, kur pļavā vajadzēja līdzi mačeti, lai varētu pakustēties. Esmu ļoti priecīgs, ka pēc daudzajiem sudrabiem iepriekšējos gados un neizmantotām iespējām beidzot ir izdevies izcīnīt šo titulu!"

Uzvarētāja dāmu elitē Sandra Grosberga ar aizvadītajām sacensībām ir apmierināta: "Lai gan distance bija ļoti zaļa un lēni skrienama, es teiktu, ka man tiešām patika. Zaļie bija ļoti labi izzīmēti un savās kļūdās varu vainot tikai to, ka neskatījos kompasā vai negribēju ticēt kartei. Šīm sacensībām īpaši negatavojos un arī neskrēju ne tuvu savam maksimumam, taču tāpat zināju, ka varu uzvarēt un apvidus bija man parocīgs.”

“Esam patiesi gandarīti, ka arī šogad, Latvijas Kausa 21. sezonā, varam realizēt daudzveidīgu programmu, tādējādi sniedzot iespēju ikvienam sportistam un aktīva dzīvesveida piekritējam atrast sirdij tuvāko orientēšanās distanci. Pateicoties ilggadējam sadarbības partneru atbalstam, varam turpināt attīstīt orientēšanās sporta veidu Latvijā un uzņemt arvien jaunus, ambiciozus dalībniekus, kas vēlas iegūt savu pirmo orientēšanās pieredzi vai arī pilnveidot esošās zināšanas,” komentē Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks.

Latvijas čempionāta orientēšanās sportā atbalstītāju lokā jau otro gadu ir uzņēmums SIA “Maxima Latvija”. “Aizvadītās sacensības ir lielisks piemērs tam, ka, neskatoties uz Covid-19 ietekmi gan uz sporta nozari, gan sabiedrības dzīvesveidu, cilvēki turpina aktīvi sportot un izmantot orientēšanās sporta sniegtās priekšrocības. Arī jaunajā sezonā turpināsim atbalstīt Latvijas Orientēšanās federāciju, lai vēl vairāk iedzīvinātu orientēšanos Latvijas sporta dzīvē un mudinātu sabiedrību piekopt veselīgu dzīvesveidu svaigā gaisā,” stāsta uzņēmuma „Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

Nākamie Latvijas Čempionāta orientēšanās sportā posmi notiks 4. un 5. septembrī Ērgļu novadā, sportistiem sacenšoties vidējā distancē un stafetē.

Latvijas čempionāts orientēšanās sportā un Latvijas kauss orientēšanās sportā šogad norisinās no jūnija līdz oktobrim. Sacensībās tiks noskaidroti gan labākie individuālie sportisti, gan labākie orientēšanās klubi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi