Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Gudramovičs/Kalniņš: Šo brīdi bijām gaidījuši jau sen

Pirmo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa izcīņas posmā divniekos sestdien Siguldas trasē tikušie Latvijas kamaniņu braucēji Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc izcīnītās otrās vietas atzina, ka šādu panākumu viņi gaidījuši jau sen.

Kā zināms, Gudramovičs/Kalniņš divu braucienu summā zaudēja tikai titulētajiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Ārltam, kuri latviešus apsteidza par 0,338 sekundēm.

"Pats galvenais, ka šodien izdevās divi stabili braucieni. Gaidījām šo brīdi kopš 2008.gada. Ir bijis, ka ir viens stabils brauciens, bet šodien sanāca abi divi. Esam ļoti apmierināti un priecīgi ar sasniegto rezultātu. Ir vēl kur tiekties - jāuzlabo starts un trasē ir kļūdiņas," žurnālistiem pēc sacensībām sacīja Kalniņš.

"Šodien stress pirms otrā brauciena nekāds nebija. Biju nedaudz apaukstējies, tāpat arī lāga nevarēju pagulēt, jo gribēju kļūt veselāks. Varbūt tas arī palīdzēja. Tagad palēnām ar savu "zelta bultu", kā mēs saucam savas kamanas, slīdam uz diviem sekmīgiem braucieniem," piebalsoja Gudramovičs.

Kalniņš skaidroja, ka šosezon rezultāti ir kļuvuši labāki, lai gan kamanās nekas daudz nav mainīts. "Kamanas slīd lieliski, viss ir kārtībā. Šī jau ir piektā sezona, ko braucam ar tām pašām kamanām. Mazas nianses slidās pamainām, bet kamana paliek tā pati vecā. Ceru, ka kādu dienu aizslīdēsim arī līdz zeltam. Kopumā sezona līdz šim ir ļoti veiksmīga, kopvērtējumā arī esam pakāpušies. Rūcam, rūcam kā kutināti," priecājās kamaniņu braucējs.

Savukārt Gudramovičs uzsvēra, ka šosezon abi ar pārinieku ir progresējuši arī psiholoģiskajā ziņā. "Šosezon esam sevi saveduši kārtībā, arī galvu, lai pārāk daudz neiespringtu. Šosezon sasniegtais ir treniņu rezultāts, kā arī bijis nedaudz veiksmes kādos mačos, kādā braucienā. Ja ir nedaudz kļūdas, pārāk daudz nedomājām. Paldies psiholoģei Lāsmai, kura ieveda pareizajās sliedēs. It kā pašiem viss skaidrs, bet ir labi, ka kāds parāda virzienu. Lai gan kopvērtējumā esam augstāk par brāļiem Šiciem, tomēr nesakām tā, ka esam Latvijas pirmā ekipāža, visi esam vienlīdzīgi".

Pirms Pasaules kausa Siguldas trases profili tika mainīti, lai trasi padarītu nedaudz vieglāku ārzemju sportistiem, tomēr Gudramovičam/Kalniņam izmaiņas nav traucējušas. "Izmainītais trases profils pat nedaudz palīdzēja, jo pēc bobsleja un skeletona sacensībām bija izmainīta trase, kas nav paredzēta kamanām. Pirmajos treniņos bija daudz grūtāk izbraukt, bija arī kļūdas vairāk. Nebija tie labākie braucieni. Tomēr tagad uztaisīja tā, kā kamanām labāk. Sūdzēties pagaidām nav jēgas," sacīja Kalniņš.

Gudramovičs/Kalniņš, kā Latvijas labākais duets sestdienas sacensībās, ir nopelnījuši tiesības svētdien startēt komandu stafetē, kur iepriekšējos divos posmos Latvijas komanda ir izcīnījusi divas otrās vietas un ir Pasaules kausa kopvērtējuma līderi.

"Stafetes sacensības ir interesantas, tomēr ne tik interesantas kā klasiskās. Ņemot vērā šodienas emocijas, arī rītdien varētu sanākt labs brauciens. Ceram arī uz visiem pārējiem latviešiem, kuri brauks," apņēmīgi noskaņots ir Kalniņš, savukārt Gudramovičs aicināja līdzjutējus svētdien ierasties trasē, lai atbalstītu komandu.

"Komandu sacensībās galvenais ātri nobraukt, jo tur viens brauciens, bet par otru vairs nav jāuztraucas," piebilda sportists.

Kā vēstīts, pēc pirmā brauciena Gudramovičs/Kalniņš bija otrie, trasi veicot diezgan labi, turklāt sīva cīņa otrajā braucienā viņiem bija ar Peteru Pencu un Georgu Fišleru no Austrijas, kurus tomēr izdevās apsteigt par 0,033 sekundēm.

Tikmēr otra Latvijas ekipāža brāļi Juris un Andris Šici divu braucienu summā sestdien izcīnīja ceturto vietu. Pēc pirmā brauciena viņi no labāko trijnieka atpalika par 0,026 sekundēm, taču otrajā braucienā latviešiem savu rezultātu uzlabot neizdevās, no goda pjedestāla atpaliekot par 0,120 sekundēm.

Vēl viena Latvijas ekipāža Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels tikmēr divu braucienu summā ierindojās 11.vietā, uzvarētājiem zaudējot 1,583 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderi ar 567 punktiem tagad ir Vendls/Ārlts, kuri par septiņiem punktiem apsteiguši Egertu/Benekenu. Tikmēr Gudramovičs/Kalniņš ar 337 punktiem ir piektie, kamēr Šici izcīnījuši 279 punktus un ir atrodami astotajā pozīcijā. Savukārt Putins/Matuzels ar 64 punktiem kopvērtējumā ieņem 21.pozīciju.

Jau vēstīts, ka pirms tam sestdien sieviešu sacensībās Elīza Cauce bija ceturtā, kamēr Ulla Zirne savās sezonas pirmajās Pasaules kausa sacensībām ierindojās 17.vietā.

Savukārt svētdien tiks aizvadītas sacensības vīriešiem, kā arī norisināsies komandu stafete.

Visi četri Latvijas kungu kamaniņu braucēji Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks, Riks Kristens Rozītis un Kristaps Mauriņš piektdien Nāciju kausa sacensībās iekļuva labāko desmitniekā, tādējādi kvalificējoties pamatsacensībām.

Kā zināms, pērn februārī Siguldā notika pasaules čempionāts kamaniņu sportā, kur gan augstāko vietu Latvija ieguva stafetē, izcīnot septīto pozīciju, bet individuāli pašmāju sportistiem tik labi neklājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Uztraukuma pirms papildlaika nebija

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā, pēc mača norādīja, ka pārlieku satrauci...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi