Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Gulbis aicina līdzjutējus aktīvāk atbalstīt komandu Deivisa kausa izcīņas spēlē pret Poliju

Ernests Gulbis pēc izcīnītās uzvaras Deivisa kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas I grupas spēlē pret Ježiju Janoviču no Polijas, cīņā panākot neizšķirtu 1:1, aicināja līdzjutējus būt aktīvākiem atbalstot tenisistus.

Pēcspēles preses konferencē Gulbis sacīja, ka lai gan uz cīņu atnākuši daudz skatītāju, atmosfēra nav bijusi kā Deivisa kausa spēlē. Pašam tenisistam pret to gan nekādu pretenziju nav, jo katrs varot darīt kā viņam tīk, taču Gulbim radies priekšstats, ka daudzi "atnāca vienkārši uz mani paskatīties".

To, ka līdzi jušana nav bijusi pārāk karstasinīga, var skaidrot ar tenisa tradīciju trūkumu Latvijā. "Latvijā nav tenisa tradīcijas, taču tas, ka izspēļu laikā jāuzvedas klusi, vēl nenozīmē, ka uz tenisu nevar nākt ar bungām un taurēm," sacīja Gulbis, gan vēlreiz piebilstot, ka viņa sniegumā tas lielu lomu nespēlējot, jo Gulbis grib spēlēt par savu valsti, labi nospēlēt un uzvarēt.

Par cīņu ar Janoviču Gulbis sacīja, ka ir priecīgs par uzvaru. Tā kā kādu laiku pirms šīs cīņas nebija spēlēts turnīros, tad ir pagājis laiks, kamēr viņš iejuties. Sava komandas biedra Anda Juškas cīņu, kas mačā bija pirmā, Gulbis nav redzējis, jo tobrīd spēlējis kārtis.

Gulbis zinājis, ka pretinieks kādā brīdī nodrebēs un pirmajos divos setos tā arī noticis, jo tā bieži gadās, kad jāspēlē pret pieredzējušāku pretinieku. Janovičs tomēr pretinieku pārsteidzis, nospēlējis ļoti labi, un Gulbis sagaida, ka polis nākotnē būs labs tenisists.

Latvijas tenisa līderis žurnālistiem arī sacīja, ka nav stingrā režīma piekritējs, tāpēc domā atpūsties draugu lokā. Viņš sacīja, ka, ja kādi spēlētāji satiekas kopā izlasē, tad, protams, nav brīnums, ka sportiskais režīms nav pirmajā vietā. Latvijā žurnālistiem to nevajadzētu tik daudz izcelt un uzsvērt, tāpēc arī neesot brīnums, ka ar viņiem neviens nerunā.

Latvijas komandas kapteinis Ģirts Dzelde atzina, ka pirmajā spēlē Andis Juška neko labu nav parādījis un viņam nav bijušas nekādas izredzes aizķerties spēlē. Savukārt Gulbis uzvaru guvis ar savu pieredzi un izdomu. Arī Dzeldi pārsteidzis Janovičs ar savu spēku un bumbas kontroli.

Polijas tenisistu kapteinis Radoslavs Šimaniks norādīja, ka komandas mērķis bijis pēc pirmās dienas izvirzīties vadībā ar 2:0, taču rezultāts tagad ir 1:1 tāpēc visa cīņa par uzvaru vēl tikai sekos.

Jau ziņots, ka Gulbis guva uzvaru pār Janoviču četros setos ar 6:4, 6:4, 3:6, 6:2, bet Juška ar 3:6, 4:6, 4:6 zaudēja Polijas komandas līderim Mihalam Pžisežnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi