Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gulbis jaunākajā ATP rangā nokritis uz 81.pozīciju

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atkāpies par 13.vietām un nu ieņem 81.pozīciju.

Iepriekšējā nedēļā Gulbis cieta neveiksmi Sanktpēterburgas ATP World Tour 250 turnīra pirmajā kārtā, tādejādi nespējot aizstāvēt pirms diviem gadiem iegūto titulu. Savukārt jau pirmdien latvietis uzsāks dalību Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā notiekošajās ATP World Tour 250 sacensībās, pirmajā duelī tiekoties ar austrālieti Džonu Milmenu. Šī dueļa sākums iecerēts ap plkst.13 pēc Latvijas laika.

Kā zināms, Gulbim šis gads ir ļoti neveiksmīgs - ieskaitot kvalifikācijas sacensības un Challenger turnīrus, viņš aizvadījis 32 cīņas, kā laikā gūtas tikai desmit uzvaras.

Ievērojamu kritienu rangā Gulbis piedzīvoja pēc Francijas atklātā čempionāta, kad, nespējot nosargāt pērn iegūtos punktus, no 29.vietas noslīdēja uz 87.pozīciju, bet augustā viņš sasniedza Monreālas Masters 1000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālu, kas rangā ļāva pakāpties par 19 vietām. Tas arī bija Gulbja līdzšinējās sezonas sekmīgākais turnīrs.

Pašlaik Gulbja kontā ATP rangā ir 620 punkti, kas ir par 90 mazāk nekā iepriekšējā nedēļā.

No citiem Latvijas tenisistiem Mārtiņš Podžus pakāpies par divām pozīcijām un nu ieņem 454.vietu. Savukārt Mārtiņa dvīņubrālis Jānis Podžus atkritis par astoņām vietām un tagad ierindojas 839.pozīcijā.

Tāpat par trim pozīcijām atkāpies Miķelis Lībietis, kurš ieņem 859.vietu. Vēl rangā ir arī Mikus Losbergs, kurš atrodas 1736.pozīcijā.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Vēl joprojām pirmajā vietā ierindojas serbs Novāks Džokovičs, bet viņam seko leģendārais šveicietis Rodžers Federers.

Trešais ir brits Endijs Marejs, bet ceturto vietu ieņem cits Šveices sportists Stans Vavrinka. Piektajā vietā ierindojas čehs Tomāšs Berdihs, apsteidzot japāni Kei Nišikori, kurš ir sestais.

Septītajā vietā ir slavenais spānis Rafaels Nadals, bet uzreiz aiz viņa ierindojas viņa tautietis Davids Ferrers. Pirmo desmitnieku noslēdz Kanādas tenisists Milošs Raoničs un Žils Simons no Francijas.

Iepriekšējā nedēļā notika divi ATP World Tour 250 sērijas turnīri. Sacensībās Sanktpēterburgā uzvarēja Raoničs, kurš finālā ar 6-3, 3-6, 6-3 pieveica portugālieti Žuau Sousu, kamēr Francijas pilsētā Mecā nepārspēts palika mājinieks Žo Vilfrīds Tsonga, kurš ar 7-6 (7:5), 1-6, 6-2 pārspēja citu Simonu.

ATP dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas tenisistiem atrodas Gulbis, kurš pakāpies par trim vietām un ieņem 354.pozīciju. Lībietis zaudējis trīs vietas un nu ierindojas 557.pozīcijā, bet dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atrodami attiecīgi 703. un 705.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi