Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gulbis zaudē Bagdatim un neaizstāv Sanktpēterburgas turnīra čempiona troni

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien Krievijā notiekošā Sanktpēterburgas ATP World Tour 250 sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar 4-6, 6-4, 3-6 piekāpās kiprietim Markosam Bagdatim.

Līdz ar to Gulbis nespēja aizstāvēt pirms diviem gadiem izcīnīto Sanktpēterburgas turnīra čempiona troni.

Cīņa starp abiem tenisistiem iesākās līdzvērtīgi, pirmajos četros geimos katram uzvarot pie savas serves un rezultātam esot neizšķirtam 2-2. Tiesa, seta turpinājums Gulbim bija neveiksmīgs, jo viņš zaudēja trīs nākamos geimus - tai skaitā divus pie savas serves -, nonākot iedzinējos jau ar 2-5. Tomēr astotajā geimā latvietis pirmo reizi lauza Bagdaša servi un vēlāk jau pietuvojās līdz minimumam, bet pēc tam nespēja pilnībā lauzt spēles gaitu, ciešot neveiksmi pirmajā setā ar 4-6.

Otrais sets abu tenisistu izpildījumā aizritēja ļoti līdzvērtīgā cīņā, pirmajos deviņos geimos uzvarot katram pie savas serves, taču vadībā ar 5-4 bija Gulbis. Nākamajā geimā viņš tika pie pirmajām divām breikbumbām šajā setā, pēc Bagdata kļūdas izmantojot otro un uzvarot setā ar 6-4.

Izšķirošo setu Gulbis sāka neveiksmīgi, jau pirmajā geimā nenosargājot savu servi un vēlāk nonākot iedzinējos ar 0-2. Trešais geims bija ļoti ilgs un ar spraigu cīņu bagāts, bet latvietim tikai par mata tiesu izdevās uzvarēt pie savas serves, kiprietim kopumā pamanoties tikt pie četrām breikbumbām, kas gan palika neizmantotas. Tiesa, to vienu breikbumbu Gulbim atspēlēt neizdevās, turklāt devītajā geimā kiprietis vēlreiz lauza latvieša servi un panāca 6-3, nodrošinot uzvaru mačā.

Zīmīgi, ka pēdējā setā Gulbis uzvarēja tikai divās izspēlēs, kamēr servēja Bagdatis.

Latvijas labākais tenisists šo turnīru noslēdza bez iegūtiem ATP ranga punktiem.

Gulbim šajā turnīrā bija jāaizstāv 90 ATP ranga punkti, kas nozīmē, ka latvieti nākamnedēļ sagaida kārtējais kritums ATP rangā. Paredzams, ka viņš ieņems aptuveni 80.vietu. Pirms gada latvietis tika līdz Kualalumpuras ATP World Tour 250 sērijas turnīra pusfinālam.

Pirmdien publicētajā jaunākajā ATP rangā Gulbis bija pakāpies par divām vietām un nu ieņem 68.vietu. Tikmēr Bagdatis saglabājis 52.vietu.

Šomēnes Gulbis piedalījies tikai ASV atklātajā čempionātā, kas notika septembra sākumā. Tiesa, tenisists jau pirmajā kārtā, cīnoties pret britu tenisistu Aljažu Bedeni, trešajā setā pie rezultāta 6-3, 4-6, 0-3 cīņu neturpināja. Kā vēlāk atklāja latvietis, viņš iedzīvojās nelielā savainojumā, tāpēc tikai pagājušās nedēļas beigās varēja atsākt pilnvērtīgus treniņus.

Kā zināms, Gulbim šis gads ir ļoti neveiksmīgs - ieskaitot kvalifikācijas sacensības un Challenger turnīrus, viņš aizvadījis 32 cīņas, kā laikā gūtas tikai desmit uzvaras. Nesen Gulbis aizvadīja līdzšinējās sezonas sekmīgāko turnīru, aizkļūstot līdz Monreālas Masters 1000 turnīra ceturtdaļfinālam, bet pēc tā atkal cietis piecus zaudējumus pēc kārtas.

Tāpat arī Bagdatis ASV atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā no cīņas izstājās. Kiprietis ceturtajā setā pie rezultāta 7-6 (7:2), 3-6, 2-6, 1-3 cīņu neturpināja un nākamajā kārtā iekļuva beļģis Stīvs Darsī.

Bagdatis, ieskaitot kvalifikācijas sacensības un Challenger turnīrus, šosezon aizvadījis 48 mačus, izcīnot 29 uzvaras. Šogad augstākais sasniegums kiprietim ir augusta sākumā sasniegtais Atlantas ATP World Tour 250 sērijas turnīra fināls, kurā viņš ar 3-6, 3-6 piekāpās amerikānim Džonam Isneram.

Gulbis ar Bagdati savā starpā iepriekš bija tikušies sešas reizes, četras reizes no tām uzvarējis kiprietis. Tiesa, pēdējos divos mačos pārāks ir bijis Gulbis.

Bagdatis latvieti uzvarējis pirmo reizi kopš 2009.gada.

Pašlaik 30 gadus vecais kiprietis Sanktpēterburgas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā iepriekš bija piedalījies tikai vienu reizi, aizpērn jau pirmajā kārtā zaudējot mājiniekam Dmitrijam Tursunovam.

Tikmēr Gulbis Sanktpēterburgā kopš 2006.gada startējis jau septiņas reizes. Pirmajā reizē pirms deviņiem gadiem viņš Sanktpēterburgas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam. Zīmīgi, ka toreiz latvietis pirmo reizi startēja ATP sērijas turnīra pamatsacensībās, un jau pirmajā reizē viņam izdevās tikt līdz pusfinālam.

Savukārt 2007. un 2009.gadā viņš sasniedza ceturtdaļfinālu, bet aizpērn kļuva par čempionu, finālā ar 3-6, 6-4, 6-0 uzveicot spāni Giljermo Garsiju-Lopesu.

Pērn turnīrs Sanktpēterburgā nenotika, līdz ar to latvietim šogad bija jāaizstāv čempiona gods.

Zīmīgi, ka daudz netrūka, lai Gulbim turnīrs būtu jāsāk no kvalifikācijas, bet neilgi pirms izlozes no dalības pamatturnīrā atteicās spānis Pavlo Anduhars.

Bagdatis otrajā kārtā tiksies ar mājinieka Mihaila Južnija un spāņa Tomija Rovredo dueļa uzvarētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi