Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ielikts Kurbads ledus halles pamatakmens

Rumbulā, Lidlauka ielā 37, trešdien iebūvēts ledus halles Kurbads pamatakmens un halles pamatos iemūrēta laika kapsula ar simbolisku vēstījumu, piedaloties hokeja kluba Kurbads vadītājam Andim Pikānam, Latvijas Hokeja federācijas prezidentam Kirovam Lipmanam un halles projekta autoram, arhitektu biroja Projektu birojs Grietēns&Kagainis valdes loceklim Ventam Grietēnam, portālu Diena.lv informēja hokeja kluba Kurbads pārstāvis Jānis Straupe.

"Esam uzsākuši ceļu pretim hokeja kluba Kurbads ilggadējam mērķim - savai ledus hallei, mūsu komandas hokeja svētnīcai. Mēs ceram, ka tā būs vieta, kur jaunie spēlētāji veidosies par leģendām, kur radīsies jauni pāri, maiņas, virknējumi, komandas vai vienkārši sportiska draudzība. Tā noteikti būs vieta, kur kopā ar līdzjutējiem tiks svinētas nozīmīgas Latvijas hokeja uzvaras," pauda hokeja kluba Kurbads vadītājs Andis Pikāns.

Pirmajā būvniecības kārtā paredzēts uzbūvēt mūsdienīgu ledus halli ar 1000 skatītāju vietām, septiņām ģērbtuvēm, trenažieru zāli un kafejnīcu. Otrajā kārtā paredzēta vēl vienas treniņu halles būve, bet trešajā kārtā plānoti viesnīcas būvniecības darbi. Pirmās kārtas projekta kopējais investīciju apjoms ir 3,5 miljoni eiro. Ledus halli būvēs celtniecības kompānija SIA Būvkore.

"Halles projektā ir nopietni domāts par energoefektīviem risinājumiem, kas nav vienkāršs uzdevums tik energoietilpīgā būvē. Bet tas arī ir viens no lielajiem izaicinājumiem – radīt atslēgas objektu Rumbulas teritorijā, ar noteiktu budžetu, pietiekami racionālu un  universālu, kas paver plašas iespējas plašas teritorijas tālākai attīstībai ne tikai konkrētam klubam, bet ļoti plašiem sociāliem slāņiem – apkaimes iedzīvotājiem," pastāstījis Projektu birojs Grietēns&Kagainis valdes loceklis Vents Grietēns.

Ledus halli paredzēts nodot ekspluatācijā 2017. gada maijā, kad tiks dibināta arī hokeja kluba Kurbads bērnu un jauniešu sporta skola ar divām vecuma grupām, sniedzot bērniem iespēju nodarboties ar sportu kvalitatīvu un profesionālu treneru vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi