Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Iespaidīgs video: Lidojošajam latvietim Īvānam sudrabs prestižās sacensībās

AERODIUM lidotājs Toms Īvāns (25) ieguvis 2. vietu decembra sākumā Bahreinā notikušajās Flight Fighters - starptautiskās sacensībās lidošanā vēja tunelī, vēsta AERODIUM.

“Sacensībās piedalījos prestižajā freestyle disciplīnā. Tā ir sarežģītāka par citām, jo, lai tajā piedalītos, ir jāizstrādā horeogrāfisks priekšnesums. Tiek vērtēta ne tikai triku izpildes precizitāte un sarežģītība, bet arī izveidotā horeogrāfija un sinhronitāte ar mūziku. Man pašam izaicinoši bija tas, ka, atšķirībā no visiem citiem dalībniekiem, ikdienā lidoju un trenējos atvērtā tipa vēja tunelī, taču sacensības notiek tuneļos, ko ieskauj sienas. Adaptēšanās rada vēl papildus piepūli, lai demonstrētu labu sniegumu,” stāsta T. Ivāns.

Sacensībās gan individuālajās, gan komandu disciplīnās piedalījās 85 pasaules labākie lidotāji no Bahreinas, Austrālijas, Singapūras, Francijas, Lielbritānijas un citām valstīm. Sacensību kopējais balvu fonds bija 100 000 ASV dolāru..

Īvāns ar lidošanu nodarbojas kopš 2012. gada, un ir kļuvis par vienu no pasaulē pieredzējušākajiem lidotājiem un šovmeņiem. Īvāns ieguvis dalīto 7. - 8. vietu pasaules čempionātā lidošanā World Cup of Indoor Skydiving, uzstādījis Pasaules Ginesa rekordu, izpildot visvairāk triku vienas minūtes laikā vēja tunelī, izstrādājis horeogrāfiju un kā lidotājs atveidojis Džeka Sperova lomu Šanhajas Disnejlendas Karību jūras pirāti šovā, kā arī kā lidošanas instruktors, šovmenis un treneris piedalījies citos AERODIUM projektos ASV, Kanādā, Ķīnā, Argentīnā, Peru, Somijā, Dānijā, Spānijā un citviet.

Gravity Indoor Skydiving ir AERODIUM franšīzes vēja tunelis, kas radīts Bahreinas karaliskajai ģimenei. Šis ir viens no pasaulē augstākajiem vēja tuneļiem. 2018. gadā tajā notiks pasaules čempionāts tuneļu lidošanā World Cup of Indoor Skydiving, kur Latviju arīdzan pārstāvēs Īvāns. 

Top komentāri

Laura
L
Super!!!
Brachka
B
Reiz redzeju Tomu Siguldas airodiuma. tas ir kruta ko vins dara!!
Agnese
A
Super, Latvija var! Malacis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi