Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ievainotais uzvarētājs: Briedis nosargā jostu un perfekto bilanci

"Nekas nesanāca no tā, ko gribēju izdarīt," pēc naktī uz svētdienu Rīgā uzvarētās cīņas pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfinālā atzina latvietis Mairis Briedis.

Vienpadsmit tūkstošu skatītāju priekšā Arēnā Rīga viņš pirmo reizi ringā pārsita aci un pirmo reizi aizstāvēja sev piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā, uzveicot divpadsmit raundu cīņā kubiešu bokseri Maiku Peresu pēc punktiem – 116:110, 115:111, 114:112. Gūts 23. panākums tikpat cīņās boksera karjerā, bet Briedis pats par savu sniegumu bija paškritisks. Droši vien saprotot, ka pusfinālā pret ukraini Oleksandru Usiku būs vēl grūtāk. 

"Jūs redzējāt, cik smagi gāja. Mūsu valsts ir visspēcīgākā un vislabākā. Bija fantastiski, mēs to izdarījām. Tas ir arī jūsu sasniegums. Šodien tā ir arī jūsu uzvara," uzreiz pēc dueļa tribīnēs esošajiem teica Briedis, sev ierastā manierē pateicoties visiem, kas viņam tic un atbalsta.

Latvieša treneris Sandis Kleins pēc cīņas atklāja, ka plāns bija kontrolēt cīņas gaitu Mairim pašam, taču dažādu iemeslu dēļ tas izdevās tikai daļēji. Kopumā Peress bija aktīvāks, bet Briedis – trāpīgāks. Labi pretuzbrukumi bija daļa no plāna, un ar to gan Latvijas bokserim izdevās tikt galā. "Mairis pirmajā raundā nevarēja atrast īsto distanci. Otrajā raundā pārsita aci, kas izmainīja plānus. Pēc tam jau viņš aizmirsa sitienus, kas bija sagatavoti šai cīņai. Peress septītajā raundā sāka iet satvērienā, piebremzējot Mairi. Nebija variantu, nācās ar viņu cīnīties," Kleins salika akcentus aizvadītajai cīņai. 

Svarīgs pavērsiens tika piedzīvots otrajā raundā, kad tuvcīņā, abiem bokseriem saduroties galvām, Briedim tika pārsista kreisā uzacs, kas spēcīgi asiņoja. Viens no trim tiesnešiem par to atņēma Peresam punktu. Kleins atklāja, ka tobrīd bija uztraucies, jo nezināja, cik dziļa ir brūce, bet apzinājās, ka Peress centīsies vairāk sist tieši pa brūci, kas gan kreilim no Kubas bija mazāk izdevīgajā pusē. "Nevarēju sagaidīt, lai tik ātrāk beigtos raunds un varētu iztīrīt aci. Neko darīt, tā gadās," sacīja Briedis, kuram arī pašam cīņas gaitā tiesneši vienreiz atņēma punktu. Tas notika desmitajā raundā pēc vairākkārtējiem tiesnešu aizrādījumiem par netīru boksēšanu – latvietis pārāk bieži turējis savu pretinieku.

Visu rakstu lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Top komentāri

M
M
Briedim uzaci pārsita trešajā raundā.
Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
Pukvedi Briedi, Tu esi mums VISIEM vislabaakais piemeers! ABSOLUUTS RESPEKTS!!! ABSOLUUTS!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis kļūst par Vācijas vicečempionu hokejā

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien kopā ar Brēmerhāfenes Fischtown Pinguins komandu piedzīvoja ceturto zaudējumu Vācijas hokeja līgas (DEL) finālsērijā, sezonu noslēdzot ar sudraba medaļ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi