Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Mogo atspēlē trīs vārtu deficītu un Latvijas kausa finālā uzveic Kurbadu

Valsts čempioni hokejā Rīgas Mogo Latvijas kausa izcīņas finālā ceturtdien atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 4:3 (0:2, 2:1, 2:0) pārspēja Ogres Kurbads vienību.

Ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli uzvarētāju labā izcēlās uzbrucējs Miks Lipsbergs, kurš Mogo komandā tika atzīts par labāko spēlētāju. Savukārt Kurbada rindās šo godu izpelnījās Renārs Valters.

Spēli abas komandas iesāka piesardzīgi, pirmajās piecās minūtēs bīstamus uzbrukumus neveidojot. Turpinājumā Mogo vārtsargs Henrijs Ančs veiksmīgi nospēlēja, apturot pretinieku izgājienu vienatā pret viņu, taču nedaudz vēlāk rīdzinieku uzbrucējs Sergejs Durdins nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Spēlējot vairākumā, burzmu vārtu priekšā izmantoja Kurbads uzbrucējs Gatis Gricinskis, kurš atklāja spēles rezultātu.

Tiesa, pēc pāris minūtes jau Rustams Begovs Mogo vienībai nopelnīja vairākumu, ko gan neizmantoja, turklāt spēlējot vienādos sastāvos, rīdziniekus no otro vārtu zaudējuma glāba vārtu stabs. Tomēr, kad līdz perioda beigām bija palikušas nedaudz vairāk kā septiņas minūtes, Renārs Valters ar spēcīgu metienu no iemetiena apļa guva otros vārtus ogrēniešu labā. Četras minūtes vēlāk Rīgas vienība vēlreiz ieguva tiesības spēlēt vairākumā, tomēr arī šoreiz viņam pārspēt Kurbada vārtsargu Guntaru Reisu neizdevās.

Otrās trešdaļas piektajā minūtē Ogres vienības uzbrucējs Aleksandrs Kerčs juniors nodemonstrēja viņa tēva slaveno lielmeistara pauzi un guva jau trešos vārtus Kurbada labā. Pusotru minūti vēlāk ogrēnieši nonāca mazākumā, bet Mogo uzbrucējs Edgars Lipsbergs ar metienu no iemetiena apļa guva pirmos vārtus Rīgas komandas labā. Zaudējuši pirmos vārtus, Kurbads vēlreiz nonāca mazākumā, un Miks Lipsbergs ar metienu no tā paša punkta panāca jau 2:3. Turpinājumā ogrēnieši arvien paviršāk spēlēja aizsardzībā, tomēr Mogo vienībai neizšķirtu tik ātri panākt neizdevās.

Trīsarpus minūtes līdz trešdaļas beigām Mogo nonāca mazākumā, taču Begovs izslidoja viens pret Reisu, tomēr "Kurbada" vārtsargs glāba komandu no trešā vārtu zaudējuma. Tāpat arī perioda pēdējās sekundēs lielisks vicečempiones vārtos bija Reiss, neļaujot galvaspilsētas klubam panākt neizšķirtu.

Spēles trešo periodu komandas iesāka piesardzīgi, bet Mogo vienību no ceturto vārtu zaudējuma atkal glāba vārtu stabs. Pēc nospēlētām sešām minūtēm Mogo vienības spēlējošais ģenerālmenedžeris Elvis Želubovskis izdarīja spēcīgu metienu pa ogrēniešu vārtiem, bet savu uzdevumu augstumos atkal bija Reiss. Tomēr astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām M.Lipsbergs pretinieku aizsardzības zonā atbruņoja ogrēniešu aizsargu Edgaru Adamoviču un panāca neizšķirtu. Ielaiduši vārtus, Kurbads zaudēja spēles pavedienu, un Vladimirs Mamonovs jau vadībā izvirzīja Mogo hokejistus. Mača pamatlaika pēdējā minūtē Reiss tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču Kurbads atspēlēties neizdevās, tādējādi uzvaru ar 4:3 svinēja Mogo vienība.

Pēc reglamenta pērnās sezonas Latvijas virslīgas čempionāta finālisti Mogo un Kurbads kausu izcīņu sāka no otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla.

Mogo ceturtdaļfināla pirmajā mačā ar 11:1 pieveica pirmās līgas komandu Daugavpils/LDz Cargo, bet otrajā spēlē Latgales klubs tika uzvarēts ar 6:2. Savukārt pusfinālā rīdzinieki tikās ar Zemgale/LLU vienību, pirmajā mačā uzvarot ar 7:1, bet otrajā ar rezultātu 4:3.

Tikmēr Kurbads ceturtdaļfināla pirmajā mačā ar 5:2 pārspēja citu pirmās līgas komandu Prizma/Pārdaugava, bet otrajā duelī jau tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 11:3. Pusfinālā ogrēniešiem stājās pretī Liepāja, ko Kurbads pirmajā mačā uzveica ar rezultātu 4:2. Kaut gan otrajā spēlē Ogres vienība piedzīvoja zaudējumu ar 4:6, tomēr tas netraucēja sasniegt finālu.

Bukmeikeru uzņēmums Optibet saistībā ar Latvijas hokeja čempionāta jubilejas 80.sezonu šogad atbalsta Latvijas kausa izcīņu un virslīgas Zvaigžņu spēli, kas norisinājās decembrī.

Latvijas kausa izcīņā piedalījās Latvijas virslīgas čempionāta un pirmās līgas komandas. Latvijas kausa izcīņa līdz finālam tika aizvadīta pēc izslēgšanas spēļu principa, un tajā tika aizvadītas divas spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi