Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Īrijas regbisti iesoļo PK ceturtdaļfinālā; taifūns par to pašu liedz cīnīties Itālijai

Īrijas regbija izlase sestdien svinēja uzvaru pēdējā Pasaules kausa grupas mačā un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. A apakšgrupā Īrija ar 47:5 (26:5) pārspēja Samoa, iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Jau ar pirmajām minūtēm favorīti īri ķērās pie darba, trešajā minūtē Rorijam Bestam piezemējot bumbu Samoa ieskaites laukumā un Džonijam Sekstonam precīzi izpildot realizācijas sitienu - 7:0. Seilalas Lama dzelteno kartīti un skaitlisko vairākumu Īrija pārvērta vēl septiņos punktos, ar piezemējumu astotajā minūtē izceļoties Tadgam Furlongam un vēl vienu realizāciju iesitot Sekstonam. 20.minūtē jau pats Sekstons veica piezemējumu, gūstot visus septiņus punktus savai komandai - 21:0. 25.minūtē Džeks Lams, kā izrādījās vēlāk, vienīgo reizi mačā veica piezemējumu Samoa labā, uz nelielu brīdi atjaunodams intrigu, taču uzvarētājs jau praktiski bija skaidrs. Vienīgais jautājums bija, vai īri gūs četrus piezemējumus, kas viņiem nodrošinātu papildu punktu un vietu ceturtdaļfinālā pirms Japānas - Skotijas mača, vai arī uz papildu punktu, samazinot punktu deficītu uz tablo, pretendētu salu valsts pārstāvji.

Pirmajā puslaikā vēlamo ceturto piezemējumu Sekstons  veica mača 38.minūtē, otro puslaiku būtībā atstājot abu komandu eksperimentiem.

Rezultatīvākais Īrijas izlasē ar 18 punktiem bija Sekstons, vēl seši spēlētāji abu valstu izlasēs guva pa piezemējumam, bet Sekstonu 50.minūtē nomainījušais Džoejs Kārberijs paspēja izcelties ar diviem iesistiem realizācijas sitieniem un četriem punktiem.

A apakšgrupā šobrīd vadībā ar 16 punktiem izvirzījusies Īrija, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Japāna, kurai ir 14 punkti, un Skotija ar 10 punktiem svētdien sadalīs atlikušo ceļazīmi uz izslēgšanas mačiem, ja taifūns atļaus. Samoa finišējusi ceturtā ar pieciem punktiem, bet pēdējā vietā palika Krievija, kura palika bez punktiem.

Šodien Japānā vajadzēja notikt trim spēlēm, taču divas no tām tika atceltas taifūna prognožu dēļ. Tā tehniskais neizšķirts 0:0 bez spēles piešķirts mačā Jaunzēlande - Itālija B apakšgrupā. Itālijai, lai cerētu uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, grupas pēdējā mačā būtu vajadzējis veikt četrus piezemējumus un uzvarēt Jaunzēlandi, kas bija maz ticams iznākums. Tāpēc neizšķirts droši vien ilgi paliks Itālijas izlases labākais sasniegums mačā pret "All Blacks".

Jaunzēlande finišēja ar 16 punktiem četrās spēlēs, DĀR regbistiem 15 punkti, Itālijai - 12, bet Namībija un Kanādai pagaidām punktu nav, taču ir palikusi savstarpējā spēle 13.oktobrī.

Tāpat nenotika arī ilgi gaidītais Anglijas un Francijas mačs C apakšgrupā. Arī šajā spēlē fiksēts 0:0 neizšķirts. Abas komandas grupu turnīru beidza ar trim uzvarām un neizšķirtu, taču vairāk papildpunktus sapelnīja Anglija, kura ar 17 punktiem ieņēma pirmo vietu grupa, Franciju ar 15 punktiem atstājot otrajā vietā. Trešajā vietā ar 11 punktiem jau finišējusi Argentīna, nodrošinot dalību nākamajā Pasaules kausā bez kvalifikācijas spēlēm, bet par ceturto vietu svētdien, 13.oktobrī, cīnīsies Tonga, kam ir viens punkts, un ASV, kas pagaidām ir bez punktiem turnīra tabulā.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi