Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ivanovai bronzas medaļa Eiropas svarcelšanas čempionātā junioriem

Latvijas sportiste Daniela Ivanova ceturtdien Albānijā Eiropas svarcelšanas čempionātā junioriem svara kategorijā līdz 76 kilogramiem ieņēma trešo vietu, izcīnot trīs bronzas medaļas.

Ivanova raušanā tika galā ar visiem trim pieteiktajiem svariem 91, 95 un 97 kilogramiem, izcīnot trešo vietu un mazo bronzas medaļu.

Labākā raušanā ar 99 kilogramiem bija armēniete Milena Hačatrjana, bet otro vietu ar 98 kilogramiem ieņēma turciete Dilara Narina.

Grūšanā Latvijas svarcēlāja sāka ar paceltiem 118 kilogramiem, bet netika galā ar 124 kilogramiem, kas būtu nodrošinājuši uzvaru gan grūšanā, gan summā.

Pēdējais mēģinājums ar 125 kilogramu smagu stieni arī bija neveiksmīgs, izcīnot bronzas medaļas arī grūšanā un summā.

Uzvaru grūšanā ar 120 kilogramiem izcīnīja Hačatrjana, un tikpat pacēla arī sudraba medaļas ieguvēja turciete Dilara Udžana, bet viņas tautiete Narina trīsreiz nespēja tikt galā ar pieteikto sākuma svaru 125 kilogrami.

Summā 11 sportistu konkurencē ar 219 (99+120) kilogramiem pirmā bija armēniete, otrā ar 216 (96+120) kilogramiem finišēja Udžana, bet Ivanova sakrāja 215 (97+118) kilogramus par deviņiem kilogramiem apsteidzot tuvāko sekotāju no Spānijas Ireni Blanko Tarelu.

Junioru sacensībās svara kategorijā līdz 89 kilogramiem piektdien B grupā startēja arī Iļja Sokolovs.

Viņš raušanā pieveica 120 kilogramus un ar otro piegājienu - arī 125 kilogramus smagu stieni, ierindodamies otrajā vietā piecu sportistu vidū.

Grūšanā viņam veiksmīgs bija vien pirmais mēģinājums ar 150 kilogramus smagu stieni, bet 155 un 156 kilogrami palika nepacelti. Tas viņam grūšanā deva ceturto vietu grupā, bet summā ar 275 (125+150) kilogramiem viņš pirms A grupas sacensībām ierindojās otrajā vietā.

Pēc A grupas sportistu startiem Sokolovs ieņēma desmito vietu grūšanā, 12.vietu grūšanā un desmito vietu summā.

A grupas sacensībās summā uzvarēja armēnis Surens Grigorjans, kurš ar 340 (155+185) kilogramiem uzvarēja arī grūšanā, bet raušanā bija otrais.

Otrais summā ar 339 (155+184) kilogramiem finišēja turks Ulašs Cans Kurnazs, abās disciplīnās ieņemot trešo vietu, bet trešais summā bija viņa tautietis Hakans Šikri Kurnazs, kurš pacēla 337 (157+180) kilogramus, uzvarot raušanā.

Piektais summā finišēja otrs Armēnijas sportists Gevorgs Gahramanjans, kurš ar 185 kilogramiem izcīnīja sudraba medaļu grūšanā.

Eiropas čempionātā U-23 grupā piektdien uz paaugstinājuma dosies arī Armands Mežinskis.

pievienota 10.-13.11.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi