Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Izlases florbolists Valpēters: Zviedrus nerespektēsim un nežēlosim

Latvijas florbola izlase Rīgā gaidāmā pasaules čempionāta atklāšanas mačā pret pasaules grandu Zviedriju centīsies izmantot savas iespējas, pretiniekus nerespektējot un nežēlojot, sarunā ar aģentūru LETA pauda valstsvienības uzbrucējs Mikus Valpēters.

Tā kā florbols ir amatieru sporta veids, lielākā daļa Latvijas izlases spēlētāju šonedēļ vēl strādāja un, piemēram, Valpēteram trešdien bija pēdējā darbadiena.

"Ceturtdien gan man, gan, domāju, lielākajai daļai ir brīvdiena. Savukārt piektdien vācamies viesnīcā un turpinām gatavoties," teica sportists, paužot, ka izlase dzīvos noslēgtībā no plašākas sabiedrības un spēlētājiem ieteikts izvairīties no interneta lietošanas, komentāru lasīšanas. "Daudziem šis būs pirmais šāds notikums. Visiem kopā būs vieglāk to pārvarēt, tikt galā ar uztraukumu."

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem Arēnā Rīga un Elektrum Olimpiskajā centrā notiks no 3. līdz 11.decembrim, šāda mēroga florbola turnīru Latvijai uzņemot pirmoreiz vēsturē.

Pēdējo sagatavošanās ciklu Latvijas izlase aizvadīja pagājušajā nedēļas nogalē.

"Pēdējā nometne bija ļoti kvalitatīva, strādājām pie taktiskām detaļām, maiņām, vairākuma, mazākuma. Atstrādājām nianses," stāstīja sportists. "Virknējumi vairāk vai mazāk jau ir zināmi. Varbūt čempionāta laikā kaut kas mainīsies, bet pirmajām spēlēm maiņas gatavas."

Latvijas izlase pasaules čempionātu atklās sestdien ar maču pašreizējo čempioni Zviedriju. Pēc tam svētdien sekos duelis ar Čehiju, bet otrdien - ar Norvēģiju.

Ar Norvēģiju Latvijas izlase šī mēneša sākumā tikās pārbaudes turnīrā Vācijā un sagrāva pretiniekus ar rezultātu 8:1.

"Turnīrā Vācijā spēle nebija pati labākā, bet labi nospēlējām aizsardzībā. Tobrīd sastāvā vēl bija 23 puiši un bija zināms, ka trīs atsijās. Tāpēc vajadzēja visu parādīt," atceras Valpēters. "Esmu nedaudz pārsteigts, ka uzvaras bija tik pārliecinošas. Labi, norvēģiem nebija pāris spēlētāju, bet arī mums vēl nebija gala maiņas, nebijām tik ļoti saspēlējušies - kā sanāca, tā spēlējām. Liels pluss, ka uzvarējām pirms čempionāta."

Zīmīgi, ka Latvijas izlases sastāvā pasaules čempionātam neiekļuva Juris Gribusts, kurš pagājušajā sezonā uzspēlēja Zviedrijas superlīgā, kā arī Somijas augstākās līgas florbolists Andris Blumbahs.

"Izlasei pēdējā nedēļā pieslēdzās zviedru speciālists, kurš šo to zina par Zviedrijas komandu. Viņš pastāstīja nianses," par gaidāmo turnīra atklāšanas maču teica Valpēters. "Tomēr galvenais būs kārtīga spēle aizsardzībā un izmantot pretuzbrukumus. Jācīnās un jāmēģina realizēt momenti. Viņi kļūdās reti, ir pasaules čempioni. Tomēr spēkus netaupīsim nevienā mačā un cīnīsimies par uzvarām. Zviedrus nerespektēsim un nežēlosim, viņiem neklāsies viegli."

Valpēters stāstīja, ka gaidāmais pasaules čempionāts izlasei būs milzīgs notikums.

"Pats nosaukums Arēna Rīga un tas, ka tur var spēlēt florbolu, daudziem ir liela motivācija. Turklāt tur notiks pasaules čempionāts," teica Valpēters, kurš šogad aprīlī varēja Latvijas lielāko sporta halli iemēģināt Latvijas čempionāta finālspēlē. "Plašums un skatītāji mums palīdzēs. Varu tikai iedomāties, kā tur būs, kad lielākā daļa atbalstīs vienu komandu. Fantastiski. Milzīga motivācija būs tas vien, ka spēlēs būs skatītāji uz vietas, ja vēl viņi skaļi mūs atbalstīs un būs pozitīvas emocijas, spēlēsim daudz labāk."

Latvijai ieņemot pirmo vai otro vietu apakšgrupā, tai nākamais mačs būs ceturtdaļfināls 8.decembrī. Savukārt grupā ierindojoties trešajā vai ceturtajā pozīcijā, 7.decembrī notiks astotdaļfināla cīņa pret kādu no C apakšgrupas izlasēm - Poliju, Austrāliju, Slovākiju vai Dāniju. Zīmīgi, ka arī potenciālā astotdaļfināla pretiniece Latvijai būs daudz spēcīgāka nekā tad, ja tā nāktu no D grupas, jo tajā spēlēs ASV, Kanāda, Taizeme un Singapūra.

Latvijas izlases galvenais treneris turnīrā būs Normunds Grunckis, kurš komandu vadīja arī 2004., 2006. un 2008.gada pasaules čempionātos, kad tika izcīnīta attiecīgi sestā un divas reizes piektā vieta. Pēc viņa amatā stājās somu speciālists Īro Parviainens.

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas notika 2014.gadā, Latvija izcīnīja piekto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi