Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

IZM iesniegti 17 sporta federāciju iesniegumi naudas balvu saņemšanai

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pašlaik ir saņēmusi 17 sporta federāciju iesniegumus naudas balvu piešķiršanai par 30 sportistu un komandu sasniegumiem, informēja IZM Politikas iniciatīvu un attīstības departamentā.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, lai saņemtu naudas balvu, sporta federācijai līdz kārtējā gada 15.oktobrim jāiesniedz IZM iesniegums, pievienojot normatīvajos aktos noteiktos dokumentus, par sasniegumiem, kas gūti laika posmā līdz šā gada 30.septembrim.

Kad IZM būs saņēmusi un apkopojusi atzīto sporta federāciju iesniegumus, tie atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem tiks virzīti izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē. Plānots, ka Latvijas Nacionālā sporta padome saņemtos iesniegumus izskatīs 2012.gada novembra sēdē, kā rezultātā Ministru kabinets jautājumu par naudas balvu piešķiršanu varētu izskatīt 2012.gada decembra pirmajā pusē.

Izņēmuma gadījumā jautājums par naudas balvu piešķiršanu par sasniegumiem olimpiskajās spēlēs un paraolimpiskajās spēlēs varētu tikt skatīts arī ātrāk.

Kā ziņots, par XXX vasaras olimpiskajās spēlēs Londonā izcīnīto zelta medaļu BMX riteņbraucējam Mārim Štrombergam pienāksies līdz 100 000 latu naudas balva, savukārt pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam par 3.vietu katram var piešķirt līdz 27 000 latu naudas balvu, savukārt Inetai Radēvičai par 4.vietu tāllēkšanā - līdz 21 600 latiem.

Londonas paraolimpiskajās spēlēs par zelta medaļu lodes grūšanā un sudraba medaļu diska mešanas sacensībās Aigars Apinis saņems līdz 50 000 latu. Viņam pienāksies viena naudas balva par augstāko sasniegumu - zelta medaļu lodes grūšanā.

Rihardam Snikum par jāšanas sporta iejādes sacensībās 1A medicīnas grupā izcīnīto ceturto vietu var piešķirt līdz 10 800 latiem.

Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā saņems arī šo sportistu treneri, sportistus apkalpojošie sporta darbinieki un sporta federācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi