Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Izraudzītas Latvijas lāpneses pirmajām Jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm

Skolnieces Anda Āboliņa un Laine Vīgube izraudzītas kā pirmās lāpneses no Latvijas, kas 31.decembrī Vīnē piedalīsies pasaules pirmo Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu lāpas stafetē. Šo vēsturisko iespēju sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) jaunietēm nodrošina Samsung, kas ir olimpisko spēļu globālais partneris.

Pasaules pirmo Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu lāpas stafetē kopumā piedalīsies 2012 jaunieši no 12 pasaules valstīm. Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu uguns tika iedegta Olimpa kalna pakājē Grieķijā 17. decembrī, savukārt Olimpiskās lāpas stafete sāksies 27. decembrī Insbrukā. 18 dienu laikā Olimpiskā uguns apceļos visu Austriju, un stafete noslēgsies spēļu atklāšanas dienā 13. janvārī Insbrukā. Abas Latvijas pārstāves – septiņpadsmitgadīgā Valmieras Valsts ģimnāzijas skolniece Anda Āboliņa un piecpadsmit gadus vecā Laine Vīgube no Ērgļu vidusskolas – olimpisko lāpu nesīs 31. decembrī Vīnē.  

Samsung lāpneses Latvijas Olimpiskā komiteja izvēlējās no to 150 jauniešu vidus, kuri brīvprātīgi iesaistījušies LOK Latvijas Jaunatnes olimpiādes organizēšanā un norisē, kā arī pauduši vēlmi kļūt par lāpnešiem pasaules pirmajās Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs.

A.Āboliņa sporto jau no agras bērnības, trenējas vieglatlētikā Valmieras Bērnu sporta skolā un aktīvi piedalās kā brīvprātīgā dažādos sporta pasākumos. "Mani iedvesmo mūsu olimpiešu sasniegumi. Nesot Olimpisko uguni, ar īpašu lepnumu pārstāvēšu mūsu jaunos sportistus un Latvijas valsti," saka Anda. 

Savukārt 9. klases skolniece Laine Vīgube no Ērgļiem, kura aktīvi piedalās dažādu sporta pasākumu rīkošanā visā Latvijā, ir priecīga, ka līdzdalība olimpiskās lāpas stafetē Austrijā sniegs lielisku iespēju paplašināt savas zināšanas un pieredzi. "Uzskatu, ka spēšu aktīvi darboties un godam pārstāvēt savu skolu, pilsētu un valsti, nesot Olimpisko lāpu," teica Laine.
Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, kas no 13. līdz 22. janvārim norisināsies Insbrukā, piedalīsies kopumā 1059 jaunie sportisti vecumā no 15 līdz 18 gadiem. 60 pasaules valstu pārstāvji mērosies spēkiem 15 sporta veidos. Latviju šajās sporta spēlēs pārstāvēs 16 sportisti septiņos sporta veidos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi