Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jātniekam Neretniekam sudrabs Abu Dabī Grand Prix maršrutā

Latvijas vadošais jātnieks Kristaps Neretnieks aizvadījis rezultatīvu nedēļas nogali Apvienotajos Arābu Emirātos, startējot četrzvaigžņu statusa Pasaules kausa posma sacensībās Abū Dabī. Neretniekam ar zirgu Palladium KJV 2.vieta Grand Prix maršrutā un vēl vairākas godalgas, informē Latvijas Jātnieku federācija.


“Esam aizvadījuši pirmās nozīmīgās sacensības Apvienotajos Arābu Emirātos šajā ziemas sezonā, varētu teikt, ka sacensības notika pašā tuksneša vidū divās milzīgās arēnās, no sporta un zirgu komforta viedokļa šeit viss bija lieliski organizēts,” saka Kristaps Neretnieks. 

Nozīmīgākais sasniegums šajās sacensībās ir iegūtā 2.vieta CSI4*-W Grand Prix maršrutā ar 150 cm augstiem šķēršļiem divos hitos. 

“Grand Prix pamatmaršrutā nogāzām pēdējo šķērsli, bet apzināti jāju ātrā laikā, lai saglabātu izredzes kvalificēties otrajam hitam, kurā tiek pieci jātnieki. Nogāzām zirga pieredzes trūkuma dēļ, tā arī bija pagrūta vieta maršrutā. Otro hitu izjājām ļoti skaisti un ļoti stabili, bijām labākie, tas ļāva pacelties uz 2.vietu, bet tie četri soda punkti no pirmā hita rezultātā nāk līdzi. Tīri abus hits izleca tikai viens jātnieks,” stāsta Neretnieks. 

Sportists otrajā sacensību dienā ieguva 6.vietu jaunzirgu maršrutā ar Quandar Cece un 2.vietu pasaules reitinga ieskaites maršrutā ar Palladium KJV, noslēdzošajā sacensību dienā ar Clintheart Neretniekam vēl viena 2.vieta mazajā Grand Prix maršrutā ar 145 cm augstiem šķēršļiem, kas arī bija reitinga ieskaites maršruts. 

“Clintheart parādīja fantastisku sniegumu, tīri un ātri izleca gan pamatmaršrutu, gan pārlekšanas maršrutu. Gan Palladium KJV, gan Clintheart ir salīdzinoši jauni zirgi manā komandā, komandas lielākais mīlulis gan šobrīd ir ērzelis Palladium KJV, ļoti jauks, mīlīgs un inteliģents zirgs, kolosāls atlēts. Šobrīd esam nokomplektējuši un turpinam komplektēt jaunu, spēcīgu zirgu sastāvu jaunajam olimpiskās kvalifikācijas ciklam, kas mums sāksies jau nākamā gada 1.janvārī,” saka sportists. 

Neretnieks ar pamatsastāva zirgiem turpinās startēt Apvienotajos Arābu Emirātos un Saūda Arābijas Karalistē līdz nākamā gada martam. Šī ir ceturtā ziemas sezona, ko Latvijas vadošais konkūrists aizvada AAE tūrē. 

“Mans galvenais mērķis šeit ir krāt pasaules reitinga punktus, lai vasaras sezonā, kad atgriežos Eiropā, esmu pēc iespējas augstākā reitinga pozīcijā un man ir vieglāk iekļūt 4*-5* statusa sacensībās, kur varu startēt kopā ar Eiropas vadošajiem jātniekiem, spēcīgā konkurencē, tuvākā lielajiem turnīriem - PK finālam, pasaules čempionātam, Olimpiskajām spelēm. Emirātos gan uzvarēt arī nav viegli, šeit sports ir augstā līmenī un daudz fantastisku zirgu, bet ir vairāk 4*-5* statusa sacensību, kurās es varu startēt,” saka Neretnieks. 
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi