Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jātnieks Neretnieks gūst panākumus Grand Prix maršrutos Polijā un cīnās par līdzdalību PK finālā

Pasaules kausa posma trīs zvaigžņu statusa sacensībās no 8. līdz 11. novembrim Polijas pilsētā Lešno augstus panākumus guvis Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību _Grand Prix _maršrutā viņš sestdien izcīnīja sesto vietu, bet svētdien Grand Prix Leszno – otro vietu. Sacensībās piedalījās 150 sportistu no 21 valsts.

Pēc šī posma sacīkstēm Kristaps Neretnieks Centrāleiropas zonas kopvērtējumā ierindojas augstajā trešajā vietā, kas, šādu pozīciju saglabājot, paredz iespēju startēt Pasaules kausa finālā nākamā gada aprīlī Gēteborgā, Zviedrijā, portālu Diena.lv informēja Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) Preses dienests.

Kristaps Neretnieks: "Šīs bija četru dienu sacensības trīs zvaigžņu statusā ar ļoti spēcīgu konkurenci. Pirmajās divās dienās man ne visai veicās, bet tad jaunzirgu maršrutā ar sešus gadus veco Con Pleasure izcīnīju trešo vietu. Turpinājumā ar zirgu Conte Bellini Pasaules kausa izcīņas Grand Prix ieskaites maršrutā ar 160 cm augstiem šķēršļiem vairāk nekā 50 dalībnieku konkurencē izcīnīju sesto vietu. Uzvarēja Krievijas sportiste Natālija Simonija, bet tikai divi dalībnieki distanci veica bez soda punktiem. Savukārt Grand Prix Leszno maršrutā, kas bija 150 cm augsts, ar zirgu Continue izcīnīju otro vietu. Pamatmaršrutu veicu tīri, kā vēl trīs sportisti, bet pārlekšanā gāzu vienu šķērsli. Dalībnieku sastāvs bija ļoti spēcīgs, maršruti augsti un šai konkurencei atbilstoši, kā arī āķīgi. Lešno gūtais panākums Pasaules kausa ieskaites Grand Prix maršrutā man ļauj turpināt krāt punktus Centrāleiropas zonas sportistu rangā, lai cīnītos par iespēju startēt Pasaules kausa finālā nākamā gada aprīļa nogalē. Vēl būs iespējams vērtīgos punktus iegūt sacensībās Sovēnijā (Celjē), Ungārijā (Budapeštā) un Polijā (Poznaņā) novembrī un decembrī. Iespējas kvalificēties finālam ir labas, – ieguldot lielu darbu un startējot ar labiem zirgiem, kādi šobrīd ir manā rīcībā."

Kristaps Neretnieks pasaules konkūra jātnieku prestižajā reitingā FEI Rolex Rankings, kas aprēķināts uz 31. oktobri un apkopo sasniegto 12 mēnešu ilgā laika posmā, ieņem 142. vietu ar 735 punktiem, kas ir augstākais panākums, ko līdz šim guvis kāds Latvijas konkūrists. Kopā šajā reitingā punktus guvuši 2289 jātnieki. Nākamais labākais no Latvijas ir Andis Vārna – 265. vieta ar 390 punktiem. Līderpozīcijās atrodas: Stīvs Gerdats (Šveice), Niks Skeltons (Lielbritānija) un Kristiāns Ālmanis (Vācija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi