Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jātnieks Neretnieks gūst pasaules reitinga punktus Polijā

Latvijas vadošais konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks no 11.-15.jūlijam ar četriem zirgiem La Cross, Cornet’s Spirit, Dynamo un Centrino startēja CSI3* sacensībās Polijā, Jakubovicē. Jātnieks ar visiem zirgiem ierindojās godalgotās vietās kādā no sacensību maršrutiem, vēsta Latvijas Jātnieku federācija.


Galvenajā Grand Prix maršrutā ar šķēršļu augstrumu 160 cm Neretnieks startēja ar trīspadsmitgadīgo ērzeli La Cross un pamatmaršrutā ieguva astoņus soda punktus. “Šis bija mūsu otrais kopīgais starts Grand Prix 160 cm maršrutos šajā sezonā, nedaudz pietrūka veiksmes, lai izlektu pamatmaršrutu bez soda punktiem. Maršruts bija diezgan nopietns un liels, bet ļoti lecams,” pēc Grand Prix maršruta teica Neretnieks. 

Ar astoņgadīgo Cornet’s Spirit sportists startēja divos lielā apļa maršrutos ar šķēršļu augstumu 145 cm, abi maršruti bija arī „Longiness Ranking” pasaules reitinga ieskaites maršruti, un abas dienas ieguva godalgotas vietas – piektdien 5.vietu, bet sestdien lielā apļa finālā pēc 15 zirgu pārlekšanas abi ieguva 3.vietu. „Cornet’s Spirit jeb Chiko sevi parāda kā nākotnes zvaigzne, šobrīd mērķis nav uzvarēt pēc iespējas vairāk maršrutos, bet, atbilstoši viņa vecumam un spējām, gatavot viņu ar vien sarežģītākiem startiem un lielākiem augstumiem,” saka Neretnieks.

Vienas no spēcīgākajām emocijām sportista līdzjutējiem bija starts sešu šķēršļu rindā jeb „Six bar” sacensībās, kurās pēc katra apļa pēdējā šķēršļa augstums tiek palielināts par 10 cm. Šoreiz Neretnieks ar Dynamo pārvarēja trīs apļus – 150cm, 160cm un 170cm augstumu. „Nedaudz pietrūka, lai pārvarētu 180cm, tomēr ar sasniegto rezultātu esmu ļoti apmierināts,” norāda sportists. Sestdien ar šo pašu zirgu sportists uzvarēja vidējā apļa maršrutā ar 140cm augstiem šķēršļiem.

„Prieks, ka gūstu punktus pasaules reitinga maršrutos, lai arī 3* sacensībās var gūt mazāk punktu kā  4* vai 5*, tas tomēr ļauj nedaudz pakāpties reitingā un cerēt uz iespēju vieglāk iekļūt prestižākās sacensībās ar sarežģītākiem maršrutiem, spēcīgāku konkurenci, ” saka sportists. „Ja gribam gūt augstvērtīgus rezultātus PK finālos, mums jālec kopā ar mūsu sporta veida spēcīgākajiem jātniekiem, bet esot reitinga 400-niekā, tas ir visai grūti izdarāms, jo netiekam startēt 4* un 5* sacensībās Rietumeiropā. Mums nav līdzekļu, lai iegādātos augstvērtīgus Grand Prix zirgus uzreiz, tomēr ir vairāki spēcīgi jaunzirgi un nemainīgi augsti mērķi sportā,” tā Neretnieks.

Kristaps Neretnieks ir šobrīd veiksmīgākais Latvijas konkūrā jātnieks, startējis Pasaules jāšanas spēlēs, četras reizes piedalījies Pasaules kausa finālā un ir pirmais Latvijas sportists, kurš šajās sacensībās startējis. Vairākkārtējs titula “Latvijas Republikas labākais jātnieks” ieguvējs, šobrīd pasaules konkūra reitingā “Longiness Ranking” atrodas 374. pozīcijā. Augstākā vieta, ko Neretnieks līdz šim sasniedzis pasaules reitingā, ir 73.pozīcija, viņš ir arī pirmais Latvijas sportists, kurš iekļuvis pasaules reitinga simtniekā. 

Latvijā Kristaps Neretnieks startēs jūlija beigās, kad piedalīsies Pasaules kausa izcīņas posmā Rīgā, Kleistos.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi