Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jaunā lietuviešu peldētāja Meilutīte atkal labo pasaules rekordu

Lietuvas peldēšanas brīnumbērns Rūta Meilutīte sestdien nu jau kārtējo reizi laboja pasaules rekordu.Maskavā notiekošajā Pasaules kausa posmā īsajā baseinā 16 gadus vecā Meilutīte 100 metru brasā distanci veica minūtē un 2,36 sekundēs.Līdzšinējo pasaules rekordu, kas kopš 2009.gada piederēja amerikānietei Rebekai Soni, Meilutīte laboja par 0,34 sekundēm.

"Nebiju gaidījusi, ka sasniegšu kādus rekordus," pēc finiša teica Meilutīte, kura izšķirošajā peldējumā tuvāko sekotāju Jūliju Jefimovu no Krievijas apsteidza par 1,17 sekundēm. "Nopietnus treniņus atsāku vien pirms trim nedēļām tāpēc esmu tālu no labākās formas."

"Katra tikšanās ar Jefimovu liek man būt pilnībā koncentrētai. Man patīk ar viņu sacensties, jo tad sasniedzu labus rezultātus," stāstīja lietuviete. "Šodienas rekords ir labākais pierādījums tam."

Kā ziņots, pērn Londonas olimpiskajās spēlēs Meilutīte kļuva par vienu no visvairāk apspriestajiem sportistiem. Būdama tikai 15 gadus veca, viņa kļuva par olimpisko čempioni 100 metru distancē brasā, kas vēlāk ļāva viņai tapt izraudzītai arī par Lietuvas gada cilvēku.

Triumfa lidojumu lietuviete turpināja arī decembrī, kad Stambulā notikušajā pasaules čempionātā īsajā baseinā palika nepārspēta 50 un 100 metru distancēs brasā, kā arī izcīnīja sudrabu 200 metru kompleksajā peldējumā.

Savukārt šovasar Meilutīte pasaules pieaugušo čempionātā, pasaules junioru čempionātā un Eiropas junioru čempionātā kopā izcīnīja sešas zelta un četras sudraba medaļas, kā arī laboja divus pasaules rekordus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi