Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jaunie Livonia spēlētāji debitējuši spēcīgajā Gruzijas regbija līgā; gruzīni vērtē ļoti atzinīgi

Pirms dažām dienām Gruzijas, kas kopš 2003. gada regulāri spēlē Pasaules kausa finālturnīrā, pirmās līgas kluba Kutaisi "Bagrati" sastāvā aizvadījuši pirmo spēli divi no trim perspektīvajiem “Livonia” jaunajiem regbistiem. Viņu sniegumu spēlē, atdevi treniņos un perspektīvas nākotnē ļoti atzinīgi vērtē gruzīnu speciālisti, informē “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Jaunie RK “Livonia” spēlētāji Ruslans Sosnars, Gļebs Vorobjovs un Dāvids Židelis, kurš livoniešiem pievienojas regbijā-15, bet regbijā-7 spēlē “Mītavas” kluba, pirms pusotras nedēļas devās uz Gruziju, lai izmatotu radušos lielisko iespēju un vairākas nedēļas piedalītos treniņos, nostiprinoties Gruzijas, kas ir Pasaules kausa finālturnīra regulāra dalībniece kopš 2003. gada, pirmās līgas regbija klubā Kutaisi “Bagrati”. Kutaisi regbija klubs ir spēlējis arī nacionālā čempionāta augstākajā divīzijā un šosezon ir izvirzījis mērķi iekļūt pārspēlēs tikšanai uz augstāko līgu.

Pagājušo svētdien “Bagrati” bija spēle nacionālā čempionāta ietvaros, un tajā piedalījās arī divi Latvijas regbisti, kas bija sevi apliecinājuši treniņos un tāpēc izpelnījušies treneru korpusa uzticību. Kutaisi klubs piedzīvoja zaudējumu ar 10:22, bet

Ļoti pozitīvi par jaunajiem Latvijas regbistiem izsakās gruzīnu speciālisti. Viens no tiem ir Gruzijas populārākā reģiona Imereti (nepilns pusmiljons iedzīvotāju) regbija menedžeris Bakars Švangiradze. “Mēs esam priecīgi uzņemt pie sevis jaunos livoniešus. “Bagrati” klubā iepriekš bija viens leģionārs no Ukrainas, bet var teikt, ka kopš tā brīža, kad klubs no augstākās Gruzijas līgas izkrita uz pirmo līgu, šī ir pirmā reize, kad tiek piesaistīti spēlētāji no ārzemēm,” skaidro Švangiradze.

“Uzreiz var just, ka arī vietējiem spēlētājiem tas dod tādu kā impulsu saņemties vēl vairāk. Ar Latvijas spēlētāju ierašanos gruzīni kļuva motivētāki, ko varēja just treniņos. Tāpēc livoniešu atbraukšanai viennozīmīgi ir pozitīvs efekts,” atzīst gruzīnu speciālists un uzslavē mūsējos: “Viņi ir motivēti, trenējas ar atdevi, ko uzreiz var pamanīt, un ka savam vecuma viņi ļoti profesionāli pieiet treniņiem. Neskatoties uz valodas barjeru, viņi ir ļoti labi integrējušies. Atraduši ar vietējiem spēlētājiem labu kontaktu. Par livoniešiem varu teikt tikai to labāko.”

Pirmajā spēlē piedalījušies divi – Gļebs Vorobjovs un Dāvids Židelis. “Abi spēlētāji labi iegāja spēlē. Visi trīs puiši priekš sava vecuma ir ļoti labi fiziski attīstīti, labi fiziskie rādītāji, kas nākotnē var dot rezultātus. Protams, var pamanīt, ka viņi vairāk spēlējuši regbiju-7, un pagaidām nav pamatīgu klasikā jeb regbija-15 zināšanu. Var redzēt, ka puišiem ir potenciāls, it īpaši gribu atzīmēt Dāvidu Žideli, kurš ir ļoti vispusīgs, labi spēlē gan ar kāju, gan rokām. Ļoti garš, metrs deviņdesmit septiņi (1,97m). Mums Gruzijā ir tādu garu spēlētāju deficīts veijera pozīcijā. Manā skatījumā viņš ir ļoti perspektīvs puisis,” uzsver Gruzijas reģiona menedžeris.

“Visi trīs puiši, ja viņi paliks Gruzijā, turpinās progresēt. Par to es esmu pārliecināts, jo mums regbija zināšanas ir augstākā līmenī nekā Latvijā. Protams, tas ir subjektīvs uzskats, bet valsts izlašu rezultāti to apstiprina, turklāt arī daudzi jaunie gruzīnu spēlētāji ir Francijas akadēmijās. Lai arī mūsu klubs nav augstākajā divīzijā, bet pirmās līgas otrajā daļā turnīra tabulā, tomēr pēc diviem trim gadiem viņi šeit Gruzijā būtu ļoti progresējuši klasiskajā regbijā.

Nākamā spēle paredzēta svētdien, 4. februārī, kad būs jātiekas ar “Lokomotiv” komandu. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi