Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jurkjans Eiropas čempionātā cīņas sportā izcīna bronzu grieķu - romiešu cīņā

Latvijas sportists Aleksandrs Jurkjans sestdien Polijā Eiropas čempionātā cīņas sportā uzvarēja cīņā par bronzas medaļu grieķu - romiešu cīņā svara kategorijā līdz 63 kilogramiem.

Jurkjans cīņā par bronzu ar 7:5 pieveica Armēnijas cīkstoni Gračju Pogosjanu.

Pirmajā raundā Latvijas cīkstonis nonāca iedzinējos ar 0:5, taču otrajā spēja atspēlēties un sagādāt Latvijai lielāko panākumu šajā sporta veidā pēc neatkarības atjaunošanas.

Iepriekšējo medaļu zem Latvijas karoga grieķu - romiešu cīņā 1938.gada Eiropas čempionātā Tallinā svara kategorijā līdz 79 kilogramiem izcīnīja Georgs Ozoliņš, kurš mājup veda sudraba godalgu.

Jau ziņots, ka astotdaļfinālā Jurkjans ar 9:3 pārspēja Itālijas sportistu Andreu Seti, ceturtdaļfinālā ar 11:10 pieveica ungāru Eriku Torbu, bet pusfinālā ar 1:7 zaudēja vēlākajam vicečempionam Azerbaidžānas cīkstonim Ahmedam Mammadovam.

Uzvaru šajā svara kategorijā ar 5:1 panākumu finālā pār Mammadovu izcīnīja Žambolats Lokjajevs no Krievijas, bet bronza tika arī gruzīnam Leri Abuladzem.

Jau ziņots, ka Alans Amirovs brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 79 kilogramiem izcīnīja bronzas medaļu, Alīna Aleksandra Antipova brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 65 kilogramiem zaudēja cīņā par bronzu, bet Ivars Samušonoks svara kategorijā līdz 92 kilogramiem piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Īsi pirms došanās uz Varšavu saslimšanu ar Covid-19 noteica Elmai Zeidlerei, kurai bija paredzēts startēt svara kategorijā līdz 68 kilogramiem.

Latvijas vadošā cīkstone Anastasija Grigorjeva Eiropas meistarsacīkstēs nepiedalās un turpina gatavoties dalībai Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Eiropas čempionāts Polijas galvaspilsētā Varšavā norisināsies līdz 25.aprīlim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi