Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jūrmalā noskaidroti ziemas maratona uzvarētāji

Atklājot 2016.gada maratonu sezonu, sestdien Dzintaru pludmalē norisinājās Jūrmalas Ziemas sporta svētki. Kā pirmie sīvā cīņā tika noskaidroti 2016.gada ziemas ātrākie pludmales skrējēji 5 un 10 kilometru distancēs, kā arī veiklākie nūjotāji, informē pasākuma rīkotāji.


Šogad Maxima skrējiena garākajā 10 kilometru distancē uzvaras laurus plūca Līga Girgensone sieviešu un Kristaps Bērziņš vīriešu konkurencē, bet 5 kilometru distancē ātrākie bija Lelde Kalniņa un Dmitrijs Serjogins.


Nebaidoties aukstuma un sniega, Latvijas aktīvākie skrējēji un nūjotāji uz starta līnijas stājās jau plkst. 11:00, bet pirmie līderi tika sagaidīti jau pēc nepilnām 17 minūtēm. Ātrākās skrējējas 10km distancē sieviešu konkurencē šogad bija: Līga Girgensone, uzrādot laiku 44 minūtes, 20 sekundes, kā otrā tikai 19 sekundes vēlāk finišēja Madara Fūrmane (44 minūtes, 39 sekundes), bet vien ar sekundes simtdaļu starpību noslēdza Daiga Grickus (44 minūte, 39 sekundes). 

10 km distancē vīriešu konkurencē ātrākais bija Kristaps Bērziņš (34 minūtes, 22 sekundes), aiz sevis atstājot skrējējus – Armandu Tālumu (35 minūtes, 26 sekundes) un Renāru Rozi (35 minūtes, 41 sekundes).

Jūrmalas Ziemas sporta svētku Maxima skrējiena 10km uzvarētājs Kristaps Bērziņš: “Kopumā laikapstākļi skriešanai bija labvēlīgi, bet sniegs gan pārsteidza, tādēļ skrēju ar apaviem bez radzēm. Vienmēr ir patīkami skriet sacensībās gar jūru. Latvijā šāda iespēja ir reti, tādēļ prieks, ka Jūrmala organizē šādas sacensības.“

Kā ierasts, viena no plašāk pārstāvētajām distancēm bija 5km garā skriešanas distance. Tajā uzvaras laurus plūca Lelde Kalniņa (21 minūtes, 9 sekundes) sieviešu konkurencē, bet starp vīriešiem ātrākais bija Dmitrijs Serjogins, uzrādot laiku 16 minūtes, 58 sekundes. 

Kopumā Jūrmalas Ziemas sporta svētkos starts tika dots piecās dažādās distancēs: 5 un 10 km individuālajos Maxima skrējienos, 5km nūjošanā, 0,5-1km bērnu skrējienā un krāšņajā 1km karnevāla skrējienā. Jau no plkst. 11:00 pasākuma apmeklētāji baudīja gan pašas sacensības, gan citas sportiskas un radošas aktivitātes un koncertus visas dienas garumā. Dienas beigās tiks noskaidrota arī labākā skolu komanda, kas iegūs lielo balvu – kino apmeklējumu visai komandai bez maksas. 

“Jūrmalas Ziemas sporta svētkus” organizē “Alpha Baltic Sport”, uz svētkiem aicina Jūrmala.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi