Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Juška un Pavlovs zaudē Firstenbergam/Matkovskim, Polija izvirzās vadībā

Latvijas tenisisti Andis Juška un Deniss Pavlovs sestdien piedzīvojuši zaudējumu Deivisa kausa izcīņas dubultspēļu mačā pret pasaules ranga 11.vietas īpašniekiem Mariušu Firstenbergu un Marcinu Matkovski no Polijas – 3:6, 4:6, 6:7 (4:7). Cīņā par palikšanu Eiropas/Āfrikas zonas 1.grupā Polijas komanda izvirzījusies vadībā 2:1. Svētdien paredzēti izšķirošie vienspēļu mači.

Dzelde gandarīts par Latvijas tenisistu sniegumu dubultspēļu mačā

Līdz pirmā seta sestajam geimam punktus raiti vāca servētāji. Taču tad Juška pieļāva divas dubultkļūdas, un pretinieki, kuriem ir Grand Slam un Masters turnīru pieredze, nekavējās vinnēt geimā, izvirzīties 4:2 vadībā un ar trešo setbumbu pabeigt setu savā labā.

Otrā seta sākums aizritēja gluži līdzīgā cīņā, vienreiz, servējot poļiem, mājiniekiem arī izdevās panākt “vienādi”. Taču tad vairākas rupjas Juškas kļūdas maksāja zaudētu servi (2:3). Arī turpinājumā Andim spēle pagalam nesanāca, toties vairākās epizodēs spoži nospēlēja Pavlovs, un, lielā mērā pateicoties viņam, desmitajā geimā Latvijas tenisisti nopelnīja vairākas “breikbumbas”. Diemžēl tās izmantot neizdevās – 4:6.

Cerīgāk iesākās trešais sets. Savu spēli uzlaboja Juška, un jau otrajā geimā pēc vairākām Polijas tenisistu kļūdām laukuma saimniekiem izdevās pirmo reizi uzvarēt viņu servi un pēc tam panākt 3:0. Diemžēl piektajā geimā, kad servēja Pavlovs, Firstenbergs/Matkovskis “breiku” atspēlēja un panāca izlīdzinājumu 3:3.

Kritisks brīdis mājiniekiem pienāca devītajā geimā, kad pretinieki vairākkārt nonāca viena punkta attālumā no ceturtā “breika” spēlē. Pavlovs/Juška savu servi noturēja, bet nākamajā geimā bija divu punktu attālumā līdz uzvarai setā (5:4, 30:0). Nepilnas divarpus stundas ilgusī cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā virsroku guva pieredzējušākie Polijas tenisisti.

Sākotnēji pāru cīņai kopā ar Pavlovu bija pieteikts Kārlis Lejnieks, taču spēles dienā viņu nomainīja Juška, ar kuru Pavlovs iepriekš ir kopā spēlējis gan Deivisa kausa mačos, gan Challenger un Future līmeņa turnīros.

Kā zināms, pēc Latvijas – Polijas mača pirmās dienas rezultāts ir 1:1. Piektdien Juška ar 3:6, 4:6, 4:6 piekāpās viesu komandas pirmajam numuram Mihalam Pžisežnijam, bet Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis pārspēja Ježiju Janoviču 6:4, 6:4, 3:6, 6:2.

Latvijas – Polijas mača uzvarētāji saglabās vietu Eiropas/Āfrikas zonas 1.grupā, bet zaudētāji izkritīs uz 2.grupu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi