Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

K.Zvejniekam trešais labākais rezultāts PK posmos karjerā

Svētdien Austrijas kalnu ciematā Kicbīlē Pasaules kausa posma kalnu slēpošanā noslēdzošajā disciplīnā slalomā savu trešo labāko rezultātu karjerā uzrādīja Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks, kurš pārspēja gandrīz divas trešdaļas konkurentu un uzrādīja pirmajā braucienā 37.rezultātu, līdz trīsdesmitniekam, kas kvalificējās otrajam braucienam, pietrūkstot 0,73 sekundēm, bet līderim zaudējot 2,80 sekundes, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Tikmēr ar vienreizēju otro braucienu līdz pirmajai vietai spēja aizsniegties norvēģis Henriks Kristofersens, kuram tā bija jau piektā uzvara slalomā šosezon no sešiem startiem kopumā.

Zvejniekam bija 57.starta numurs no kopumā 84 dalībniekiem. Līdz brīdim, kad trasē bija jādodas latvietim, 19 bija izstājušies, divi tika diskvalificēti, bet viens nestartēja, kas nozīmēja, ka līdz finišam bija tikuši tikai 34 kalnu slēpotāji. Sākums mārupietim sanāca ļoti labs un ļoti līdzīgs kā Madonnā Dikampiljo un Santakaterinā, pirmajā kontrolatzīmē, esot uzreiz aiz labāko divdesmitnieka (23.laiks). Turpinājumā neizdevās noturēties trīsdesmitniekā, katrā nākamajā kontrolatzīmē uzrādot laiku ceturtā desmita beigās un finišā sasniedzot 37.rezultātu (+2,8 s). Šāds atsarpe līdz līderim ir salīdzinoši maz, un atsevišķos posmos tas ļautu tikt trīsdesmitniekā. Iegūtā 37.vieta pirmajā braucienā ir trešais labākais rezultāts karjerā aiz šogad Itālijā iekļūšanas trīsdesmitniekā un 2012.gada decembrī Madonna Dikampiljo uzrādītā 35.rezultāta.

Neskatoties uz lielo izstājušos dalībnieku skaitu un arī sacensību dienā palikušo silto laiku (+2 grādi), organizatori bija parūpējušies, lai būtu ciets segums. Trase uz beigām nebija sliktā stāvoklī, jo daži ar tālajiem numuriem startējošie uzrādīja ļoti labus rezultātus. Piemēram, ar 59.numuru austrietis Kristians Hiršbuels un ar 69.numuru vācietis Stefans Luics iekļuva trīsdesmitniekā, turklāt ne beigās, bet gan attiecīgi 15. un 20.vietā, līderim zaudējot tikai 1,18 līdz 1,31 sekundei. Arī tieši pirms Kristapa startējošais Samsals pirms izstāšanās otrajā kontrolatzīmē bija uzrādījis 10.laiku (+0,43 s).

Šoreiz notika lielas rotācijas, un scenārijs uzvarētāja noteikšanā bija savādāks nekā parasti. Lai arī pirmajās divās vietas atkal bija tie paši – Kirstofersens un Hiršers, tomēr reti kurš pēc pirmā brauciena ko tādu būtu prognozējis. Ja dalīto 4.laiku (+0,34 s) uzrādījušo Hiršeru varēja pieskaitīt pie uzvaras pretendentiem, tad 12.vietā (+0,84 s) atrodošo Kristofersenu ne tikai sāka svītrot no uzvarētāju, bet arī no godalgoto vietu kandidātiem. Taču jaunais norvēģis atkal nodemonstrēja vienreizēju braukšanu, veicot savas karjeras vienu no vislabākajiem braucieniem, un spēja izcīnīt uzvaru, Hiršeru apsteidzot par 0,03 sekundēm. Līderis pēc pirmā brauciena - vācietis Frics Dopfers - spēja saglabāt vietu trijniekā (+0,45 s). Pirmajā braucienā 3.laiku uzrādījušais 20 gadus vecais austrietis Marko Švarcs beigās atkrita uz 9.vietu, kas viņam ir otrais labākais rezultāts karjerā.

Nākamais starts K.Zvejneika starts PK posmā slalomā būs jau otrdien citā pazīstamā Austrijas kalnu kūrortā Šladmingā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi