Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kalnu slēpotāja Zvejnieka pirmie PK punkti: Notic tam, ko centās iestāstīt

Ilgi gaidīts un būtībā neizbēgams bija kalnu slēpotāja Kristapa Zvejnieka nesen gūtais panākums. Sekojot mārupieša karjeras gaitām, bija skaidrs, ka viņa pirmie punkti Pasaules kausa (PK) kopvērtējumā ir tikai laika jautājums. Pagājušajā nedēļā, 6. janvārī, tas beidzot notika - pirmo reizi kāds Latvijas kalnu slēpotājs tika PK posma labāko trīsdesmitniekā. Kā Kristaps atzīst Dienai, tā bija viņa laimīgākā diena mūžā.

"Pirmie Pasaules kausa punkti dod pārliecību un atpazīstamību, kas var nostrādāt sponsoru piesaistē, kā arī finansiāli ietekmē sportistu," galvenos ieguvumus no Santakaterinā Itālijā gūtā panākuma min Zvejnieks. Pieci punkti PK slaloma kopvērtējumā viņam pašlaik dod 41. pozīciju. Tas gan nekādi neietekmē viņa vietu pasaules rangā (65.). Reitingu veido karjerā labākais FIS punktu guvums. Kristapam slalomā ir 9,57 punkti, kas gūti 2015. gada 9. aprīlī FIS sacensībās Krievijā. Santakaterinā nopelnītie 23,76 punkti ir tikai 39. labākais rezultāts Kristapa karjerā.

"Pasaules kausā FIS punktus faktiski nav iespējams uzlabot. Tur startējošie kalnu braucēji cīnās ne par to," norāda Kristaps. Taču ir viens veids, kā ar panākumiem PK posmos uzlabot savu reitingu - sezonas kopvērtējumā jāiekļūst labāko 30 pulkā, tad automātiski tiek piešķirti FIS punkti zem seši un vieta pasaules ranga Top30. Tas ir ļoti svarīgs aspekts, jo šīs grupas pārstāvjiem ir iespējas tikt pie agrākiem starta numuriem, kad trase vēl nav tik ļoti izdangāta.

Šis aspekts bija svarīgs arī Santakaterinā. Tur Zvejnieks pirmo reizi šosezon startēja ar sestā desmita numuru (58.). Turklāt sacensībām bija paredzēts notikt Zagrebā Horvātijā, taču tur ilgstošā lietus dēļ tās tika pārceltas uz Itāliju, kur bija aukstāks laiks - pirmajā braucienā termometrs rādīja mīnus deviņus grādus pēc Celsija. "Ledaina trase nodrošina vienlīdzīgākus, bet ne vienādus apstākļus visiem sportistiem, jo trasē neveidojas tik izteiktas rievas un bedres kā siltos laikapstākļos," uz vienu no panākumu sekmējošiem faktoriem norādīja Kristaps.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 12.janvāra laikrakstā Diena! 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi