Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kamaniņu braucējs Kivlenieks: Fiziski jūtos labāk kā jebkad

Latvijas kamaniņu sporta izlases braucējs Inārs Kivlenieks fiziski jūtas labāk kā vēl nekad, aģentūrai LETA atklāja pats sportists.

Latvijas izlase no 28.oktobra līdz 12.novembrim treniņnometnē izmēģināja spēkus Īglsas trasē Austrijā, kā arī Vācijas trasēs Oberhovā, Vinterbergā un Altenbergā.

"Vasarā ir izdarīts ļoti liels darbs. Ja salīdzina ar iepriekšējiem gadiem, fiziskās sagatavotības treneris pamainīja programmas. Es personīgi esmu ļoti daudz pielicis startā. Ja skatās uz pārējiem puišiem un meitenēm, tad arī viņi ir progresējuši. Pavasarī savedu veselību kārtībā, tika veikta operācija. Izārstēju vecās traumas, lai var pilnvērtīgi strādāt. Fiziski jūtos labāk kā jebkad," stāstīja Kivlenieks.

"Arī tehnikā daudz ir pielikts. Pagājušajā sezonā uz otro pusi uztaisīju pilnīgi jaunu kamanu. Sezonas sākums neaizgāja, bija jābrauc uz Ziemeļameriku, neko jaunu nevarēja uztaisīt tajā laikā. Izmantoju laiku lietderīgi, lai pavērotu sāncenšu tehniku. Atbraucot mājās, divu nedēļu laikā izdarīju to, ko parasti izdara vasaras garumā. Tur ir jāsaka paldies atbalstītājiem, kuri, saņemot manus zvanus un rakstītos e-pastus, palīdzēja kamanu sagatavot tādā kārtībā, ka man tikai vajadzēja atbraukt un visu pabeigt. Šī kamana aizgāja, uz tās bāzes šogad uztaisījām vēl jaunu kamanu," atklāja kamaniņu braucējs.

"Treniņos tika pārbaudīts, patīk kā brauc, rezultāti arī bija labi. Vienīgais, kas nepatika, bija ledus kvalitāte. Visur ir vēl silts. Vinterbergā braucām no sieviešu starta, jo vīru starts bija nokusis. Savukārt Aletenbergā braucām par septiņām sekundēm lēnāk, nekā jābrauc, kas ir ļoti liela starpība. Gaidām pirmās lielās sacensības, kad uz kvalitatīva ledus varēs redzēt īsto izaugsmi," atzīmēja Kivlenieks.

Kā uzsver sportists, kamanas šai sezonai ir būvētas uz iepriekšējo kamanu bāzes ar uzlabojumiem vadāmībā, kas ir ļoti svarīgi.

"Domāju, ka tur viss ir kārtībā. Tikai jāsagaida labs ledus. Vienmēr pie tā labā ledus arī ir jāpierod. Kā parasti, braucu uz tām nometnēm, lai piebrauktu trases, bet uz labāka ledus tur būs kā diena pret nakti. Tik cik sajūtas pamainās. Tā lai galva sāk pierast pie braucieniem un adaptēties ātrāk. Lai nav vajadzīgi pieci braucieni, lai ieietu apritē, bet gan viens līdz divi," secināja kamaniņu braucējs.

"Kamanās jūtos ērti, ar startu arī viss ir kārtībā. Tagad tik jāredz, kā būs pirmajās sacensības, lai saprastu, ka arī morāli viss ir kārtībā. Šogad ir izdarīts labs darbs un komandai būs liela izaugsme. Viss būs daudz labāk nekā iepriekšējā gadā," uzsvēra Kivlenieks.

Pēdējos četros gados Kivlenieks Pasaules kausa kopvērtējumā ievietojies pirmajā divdesmitniekā, bet iepriekšējā sezonā viņš izcīnīja 15.pozīciju, kas ir atkārtots sportista labākais rezultāts.

"Pirmais divdesmitnieks, protams, nav mans pašmērķis. Kā minimums tas ir desmitnieks, bet sešinieks ir tas, kas būtu vajadzīgs. Pagājušā sezona bija smaga ne tikai tāpēc, ka sezonas sākumā tehnika negāja, bet arī tāpēc, ka sezonas otrajā pusē bija traumas, kad braucu uz pretsāpju līdzekļiem. Uz Pasaules kausa posmu Siguldā jau biju gatavs. Trīs dienas pirms starta saslimu ar diezgan lielu temperatūru un angīnu. Vienkārši nebiju fiziski spējīgs normāli nobraukt. Sākotnēji tika apsvērta pat iespēja nestartēt. Tā kā tas notika mājās, pat tādu domu nepieļāvu. Tomēr pēdējos divos Pasaules kausa posmos un Eiropas čempionātā nostartēju tā, kā vajadzēja visu sezonu," uzsvēra Kivlenieks, kurš sezonas nogalē sprinta sacensībās pat kāpa uz goda pjedestāla.

Šogad Latvijas vīru izlasē startēs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš un Riks Kristens Rozītis. Kā aģentūrai LETA atklāja izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis, kungu komandā ir daudz lielāka konkurence nekā dāmu.

"Tas ir tas, uz ko visu laiku tika strādāts jau sen. Pēdējos gadus, pirms bija jaunie sportisti, bija tā, ka biju es un Mārtiņš Rubenis, kuri visu laiku viens otro vilka uz priekšu. Tā bija veselīga iekšējā konkurence. Tagad esam četri džeki, kas brauc gandrīz pilnīgi vienādos laikos, kas ir ļoti labi. Ja kāds veido jaunu tehniku, četri sportisti nekad vienā dienā visu nemainīs. Vienmēr būs tā, ka vismaz viens līdz divi sportisti brauks ar iepriekšējo tehniku. Tad tie, kas ir ko jaunu uztaisījuši, viņiem ir laba atskaite. Tas es domāju, ka nāk tikai par labu izaugsmei. Jaunie nāk klāt, līdz ar to ir jāmēģina iet projām no viņiem, bet viņi savukārt atkal mēģina noķert. Tā pat arī otrādāk. Domāju, ka tas nāks tikai par labu. Tas ir labs stimuls," atzīmēja Kivlenieks.

Jaunā Pasaules kausa sezona sāksies 28.novembrī Insbrukā, bet Siguldā nākamā gada 9. un 10.janvārī risināsies šīs sezonas piektais posms.

Nākamās sezonas pasaules čempionātā 30. un 31.janvārī risināsies Kēnigzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi