Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kļūdām bagātā spēlē Graudiņai un Kravčenokai pirmā olimpiskā uzvara

Neskatoties uz daudzām nepiespiestajām kļūdām, Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka trešdien svinēja pirmo uzvaru Tokijas olimpisko spēļu turnīrā, ar rezultātu 2-1 (21:15, 12:21, 15:12) apspēlējot brazīlietes Anu Patrisiju un Rebeku.

Šī Latvijas sportistēm bija pirmā uzvara divās cīņās, jo pirms divām dienām vēl vienā saspringtā cīņā ar rezultātu 1-2 piekāpās sportistēm no ASV. Grupas pēdējais duelis gaidāms sestdien.

Spēles ievadā brazīlietes pieļāva divas kļūdas servēs, bet pēc Graudiņas bloka un labas serves mūsu volejbolistes izvirzījās vadībā ar 4:1. Abām komandām spēles ievadā bija ļoti daudz kļūdu, bet pēc uzvarētas pirmās garākās izspēles mūsējās ar Graudiņas uzbrukumu panāca jau 8:4, kam sekoja vēl viena brazīliešu kļūda, labs mūsējo uzbrukums un arī sešu punktu pārsvars. Graudiņa un Kravčenoka kļūdījās trijās savās servēs pēc kārtas, bet arī brazīlietes nespēja iegūt punktus pie savas serves, deficītu nesamazinot. Kopumā pirmajā setā mūsu volejbolistes pieļāva sešas kļūdas servēs, bet tas neliedza svinēt panākumu ar 21:15.

Otrais sets sākās ar ātru nokļūšanu iedzinējos (1:3), bet, kad tika pieļautas divas kļūdas pēc kārtas servju uzņemšanā, rezultāts bija jau 4:8. Kaut dažbrīd šķita, ka Latvijas sportistēm tomēr izdosies ieķerties setā, kad Graudiņa atdūrās blokā pret pretinieci, rezultāts kļuva jau 9:15 un glābt šo spēles nogriezni vairs neizdevās, noslēgumā piedzīvojot neveiksmi ar 12:21.

Izšķirošā spēles daļa sākās ar brazīliešu servi tīklā, bet, kad Anas Patrisijas uzbrukums lidoja nedaudz ārpus laukuma, rezultāts bija jau 3:1. Ne pārāk veiksmīga serves uzņemšana ļāva gan pretiniecēm atkal panākt izlīdzinājumu 4:4, bet pēc Graudiņas eisa uz laukuma gala līnijas mūsu sportistes atjaunoja divu punktu pārsvaru. Savukārt brazīliešu kļūda uzņemšanā pēc Graudiņas serves deva jau 9:6. Kaut visu spēli daudz vairāk bija uzbrukusi Graudiņa, šajā brīdī divas reizes pēc kārtas to veiksmīgi izdarīja Kravčenoka, panākot 11:7. Pēc pieprasīta pārtraukuma brazīlietes nākamos divus punktus atguva, bet pēc vēl divām kļūdas rezultāts kļuva 12:12, kas pārtraukumu jau lika prasīt mūsu sportistēm. Klusuma periodu pārtrauca veiksmīgs Kravčenokas uzbrukums bez bloka, bet Anas Patrisijas kļūda uzņemšanā jau deva mūsējām divas mačbumbas. No tām vajadzēja tikai vienu, Rebekai uzbrukumā pieļaujot kļūdu un setu noslēdzot ar 15:12, kas ļāva Graudiņai un Kravčenokai lekt gaisā no prieka.

Kā zināms, turnīra pirmajā spēlē pirms divām dienām Graudiņa un Kravčenoka ar rezultātu 1-2 (13:21, 21:16, 11:15) piekāpās amerikānietēm Kellijai Kleisai un Sārai Sponsilai. Savukārt pēdējā grupas cīņā sestdien agri no rīta mūsējās sagaida mačs ar kenijietēm Gaudensijai Makohai un Braksidesai Hadambi, kuras savā pirmajā duelī bez variantiem ar 0-2 (15:21, 9:15) kapitulēja Brazīlijas atlētēm. Ja Latvijas sportistes pieveiks Kenijas sportistes, viņas, visticamāk, sasniegs turnīra astotdaļfinālu.

Savu debiju turnīrā joprojām gaida Latvijas vīru pāris Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Kā zināms, pirmajā duelī pirmdien viņiem bija jātiekas ar čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru, bet neilgi pirms spēles tika oficiāli paziņots, ka Perušiča pozitīvo Covid-19 analīžu dēļ ieplānotais duelis nevarēs notikt. Ceturtdien viņiem gaidāma cīņa ar olimpiskajiem atlētiem no Krievijas Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski, kuri ir pasaules čempioni. Krasiļņikovs un Stojanovskis pirmajā kārtā ļoti grūtā cīņā ar 2-1 (24:26, 21:15, 18:16) pārspēja meksikāņus Hosue Gastonu un Hosē Rubio.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi