Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Koha un Koževņikovs sasniedz augstvērtīgākos rezultātus Latvijas čempionātā svarcelšanā

Titulētā Rebeka Koha, kā arī Vadims Koževņikovs sasnieguši augstvērtīgākos rezultātus Latvijas čempionātā svarcelšanā, kas pagājušajā nedēļas nogalē risinājās Ventspilī.

Sacensībās sievietes netika dalītas svara kategorijās, viņu rezultātus vērtējot pēc Sinklera tabulas. 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēja un pērn pasaules čempionātā bronzu guvusī Koha bija 59 kilogramus smaga, paceļot 97 kilogramus raušanā un 116 kilogramus grūšanā. Summā viņa pacēla par deviņiem kilogramiem mazāk nekā pērnajās pasaules meistarsacīkstēs.

Dāmu ieskaitē otro vietu guva 53,4 kilogramus smagā Daniela Ivanova, kura pērn triumfēja Eiropas U-15 čempionātā. Viņa raušanā pacēla 77 kilogramus, bet grūšanā tika galā ar 93 kilogramiem.

Savukārt trešā bija 71,3 kilogramus smagā Linda Sprūža, kura raušanā tika galā ar 75 kilogramiem, bet grūšanā - 90 kilogramiem.

Tikmēr vīri sacentās astoņās svara kategorijās čempionu titulus iegūstot Edvīnam Lazarevičam (līdz 56 kilogramiem), Elmāram Koļedam (līdz 62 kilogramiem), Artjomam Griščenko (līdz 69 kilogramiem), Artūram Vasiļenokam (līdz 77 kilogramiem), Armandam Mežinskim (līdz 85 kilogramiem), Koževņikovam (līdz 94 kilogramiem), Robertam Guiskim (līdz 105 kilogramiem) un Ģirtam Skoboļevam (virs 105 kilogramiem).

Vislielākā konkurence bija svaros līdz 69 un 85 kilogramiem, kur sacentās pa sešiem svarcēlājiem, bet vissīvākā konkurence notika svarā līdz 105 kilogramiem, kur Guiskis vien par pieciem kilogramiem apsteidza Jāni Griškovu, turklāt pēc Sinklera tabulas augstvērtīgāku rezultātu ieguva vicečempions.

Pēc punktiem augstvērtīgāko rezultātu sasniedza Koževņikovs, kurš pacēla 155+201 kilogramu, otro augstvērtīgāko rezultātu guva pērnā gada Eiropas U-17 vicečempions Mežinskis, bet trešais palika Skoboļevs.

Sacensībās nepiedalījās Latvijas labākie svarcēlāji Artūrs Plēsnieks un Ritvars Suharevs.

Pēc mēneša Latvijas vadošie svarcēlāji Rumānijā sacentīsies Eiropas čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi