Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koronavīrusa dēļ neskaidrs Ķīnas izlases sastāvs Tokijas Olimpiādē

Ķīnā valdošā koronavīrusa dēļ pagaidām ir liela nezina par to, cik lielā sastāvā lielvalsts tiks pārstāvēta jūlija beigās gaidāmajā Tokijas Olimpiādē.

Par infekcijas epicentru tiek uzskatīta Uhaņa Hubei provincē, un tur reģistrēti 2147 no jaunajiem inficēšanās gadījumiem, kā arī 81 no jaunajiem nāves gadījumiem. Neraugoties uz šiem un vēl citiem statistikas skaitļiem, Tokijas spēļu rīkotāji pauž pārliecību, ka vīruss nekādi neietekmēs sacensību norisi.

Citās domā ir Ķīnas izlases pārstāvji un sportisti, jo jau līdz šim lielvalstij ir nācies pārcelt vai atcelt dažādu sporta veidu sacensības. Tostarp no Ķīnas un Austrāliju tika pārcelts arī sieviešu futbola olimpiskais kvalifikācijas turnīrs.

Ķīna iepriekšējās vasaras olimpiskajās spēlēs bija pārstāvēta ar 416 atlētiem. Šajā gadsimtā ķīniešiem vienmēr bijusi viena no lielākajām delegācijām, kas regulāri bijusi medaļām bagātāko valstu sarakstā.

Lielākā Āzijas valsts iepriekš pauda cerību, ka konkurenti būs atvērti pret Ķīnas sportistiem, lai nodrošinātu viņiem iespēju cīnīties par iekļūšanu Olimpiādē.

"Laika posmā no februāra līdz aprīlim vairākos sporta veidos notiks vairāk nekā 100 olimpiskās kvalifikācijas turnīri," teica Ķīnas Olimpiskās komitejas (COC) viceprezidente Liu Gujonga. "Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) jau ir lūgusi vairāku valstu sporta veidu federācijām sniegt visu nepieciešamo atbalstu Ķīnas sportistiem."

Ķīnas sieviešu futbola izlasei pēc ierašanās Austrālijā veselu dienu vajadzēja pavadīt karantīnas zonā, kā rezultātā dāmas savam pirmajam mačam iesildījās Brisbenas viesnīcā, kamēr līdere Vana Šuana palika mājās.

Tikmēr handbola sieviešu izlasei nācās atsaukt dalību no Ungārijā gaidāmā kvalifikācijas turnīra, jo valstsvienībai nav iespēju aizvadīt treniņus. Ķīnas sportisti nebūs redzami arī Pasaules kausā vingrošanā, kas paredzēts Melburnā. Šajās sacensībās sportistiem ir iespēja iegūt svarīgus punktus, lai kvalificētos Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Savukārt olimpiskās kvalifikācijas turnīri boksā, basketbolā un burāšanā no Ķīnas pārcelti uz citām norises vietām.

Gujonga gan bija pārliecināta, ka sportisti spēs pienācīgi sagatavoties Tokijas Olimpiādei. Šo ideju dzīvu uztur arī Ķīnas mediji, demonstrējot materiālus ar atlētu gatavošanos sacensībām.

Tikmēr spēcīgākie badmintona un galda tenisa sportisti savu gatavošanās procesu aizvadīs Lielbritānijā vai Katarā.

COC ieteikusi visiem saviem sportistiem trenēties aiz slēgtām durvīm, lai nevairotu risku saslimt ar koronavīrusu. Gluži vai karantīnā tiek turēti Ķīnas pieccīņnieki, kuri pagaidām izmitināti Pekinas Universitātes teritorijā. Viņiem gan šajā nedēļā ir atļauts ceļot uz Ēģipti, bet pēc tam sportisti gatavošanos Olimpiādei turpinās Eiropā.

"Ja vien nenotiek kas neparedzēts, neviens nepamet šo teritoriju. Tāpat neviens bez vajadzības šeit neienāk," teica pieccīņas izlases treneris.

Pieccīņniekiem nav atļauts izmantot ārā esošo stadionu un tā infrastruktūru, jo pastāv "noķert" vīrusu. Sportisti līdz šim skriešanas vingrinājumus veic uz trenažieriem. Jāšanas treniņus sportisti aizvada sejas maskās un katru dienu viņiem tiek nomērīta ķermeņa temperatūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi