Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Krievijas armijas karavīri spēlēs badmintonu

Nākamgad Krievijas Aizsardzības ministrija iegādāsies apmēram 10 tūkstošus badmintona rakešu un vairākus desmitus tūkstošus badmintona bumbiņu, kā arī izveidos atbilstošu infrastruktūru, lai, spēlējot badmintonu, karavīri varētu stiprināt savas kaujas spējas, pirmdien vēstīja laikraksts "Izvestija".

Kā pirmajiem obligātais badmintona kurss būs jāiziet snaiperiem, teikts avīzē.

Lai gan badmintons nekad nav bijis īpaši populāra spēle Krievijā, armijā tas tiks ieviests pēc prezidenta Dmitrija Medvedeva inciatīvas. Pagājušajā mēnesī Medvedevs medijiem atzina, ka badmintons ir lieliska spēle, kas "palīdz atrisināt dažādas problēmas". Videoierakstā Medvedevs aicināja Krievijas sabiedrību vairāk pievērsties šai sporta spēlei, spēlējot to ar Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu.

"Izvestija" informācijas avots no armijas ģenerālštāba atklāja, ka katrā no mūsdienīgajiem sporta kompleksiem septiņās militārajās pilsētās ir desmit badmintona spēlei piemēroti laukumi.

Badmintonu spēlēt varēs ikviens Krievijas armijas karavīrs, tomēr tajās armijas daļās, kurām nav atbilstošu sporta zāļu, to varēs darīt tikai vasarā.

Krievijas Aizsardzības ministrijas fiziskās sagatavošanas nodaļas priekšnieks pulkvedis Aleksandrs Ščepeļevs skaidroja, ka badmintons ir nozīmīgs masu sporta veids visās armijas daļās.

"Badmintona spēles laikā nodarbināti tie paši muskuļi, kas metot granātu, nazi vai citus priekšmetus. Tādēļ šis sporta veids ir noderīgs ikvienam karavīram. Jo īpaši noderīgs tas būs strēlniekiem un snaiperiem, jo badmintona bumbiņas vērošana trenē acu muskuļus, nostiprina sirds un asinsvadu sistēmu, kā arī attīsta ātru reakciju," skaidroja pulkvedis, piebilstot, ka badmintonu Krievijas armijā spēlē jau tagad, lai gan galvenokārt kadetu nodaļās, bet inventāra pieejamība paplašinās spēlēšanas iespējas.

Savukārt Politiskās un militārās analīzes institūta direktora vietnieks Aleksandrs Hramčihins šādu armijas izvēli sauc par dīvainu. "Badmintons ir dīvaina izvēle. Tas nav ne atlētisks, ne komandas, nedz arī tik ātrs sporta veids. Spriedzes noņemšanai to, protams, var izmantot, bet tomēr laikam tikai atveseļošanās procesā hospitāļos," teica speciālists.

Arī institūta direktors Anatolijs Ciganoks kritizēja šādu izvēli, jo "protams, tas ir ērti, lai izceltos prezidenta acīs, tomēr karavīriem reāla labuma nebūs. Labāk nodarboties ar militāro šaušanu, jo puse ģenerāļu pat nemāk šaut".

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrijā aģentūrai AFP atzina, ka "Izvestija" minētais inventāra apjoms neatbilst patiesajam, tomēr konkrēts rakešu un bumbiņu skaits netika nosaukts. Tāpat ministrijā uzsvēra, ka badmintons nebūs obligāts sporta veids visiem karavīriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi