Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Krievijas Tenisa federācija: Šarapova varētu beigt karjeru

Slavenā krievu tenisiste Marija Šarapova, kura tika pieķerta meldonija lietošanā, varētu beigt savu sportistes karjeru, izteicās Krievijas Tenisa federācijas prezidents Šamils Tarpiščevs.

Tarpiščevs sarunā ar aģentūru R-Sport atklāja, ka Šarapovas situācija šobrīd ir "smaga" un ir "ļoti apšaubāms", ka sportiste turpinās savu karjeru.

Iepriekš Tarpiščevs bija izteicies, ka Šarapova varētu atgriezties, lai piedalītos Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, taču tas tā nenotiks.

Pašlaik 29 gadus vecajai Šarapovai tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes pēc šī gada Austrālijas atklātajā čempionātā ņemtajām provēm. Par dopinga pārkāpumu sportistei draud līdz pat četru gadu diskvalifikācija.

Tenisistes organismā tika atklāta bēdīgi slavenā meldonija klātbūtne. Meldonijs kopš 1.janvāra ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā, un šī viela ir Latvijā ražotā ārstnieciskā preparāta Mildronāts sastāvā.

Šarapova ir pieckārtēja Grand Slam turnīru uzvarētāja. Pirmo titulu viņa 2004.gadā izcīnīja Vimbldonā, divus gadus vēlāk triumfēja ASV atklātajā čempionātā, 2008.gadā guva panākumu Austrālijas atklātajā čempionātā, bet pēdējos divus titulus 2012. un 2014.gadā ieguva Francijas atklātajā čempionātā. Vēl piecas reizes Šarapova spēlēja Grand Slam turnīru finālos, taču tajos piedzīvoja neveiksmes.

Krievijas tenisiste karjerā uzvarējusi 35 WTA turnīros, tostarp 2004.gadā WTA sezonas noslēguma finālturnīrā, bet vēl 23 gadījumos viņa cietusi zaudējumus finālos. Pēdējos divus titulus viņa izcīnīja pērn, kad palika nepārspēta Brisbenas un Romas turnīros. Viņa 2008.gadā kopā ar Krievijas izlasi triumfēja arī Federāciju kausā, bet 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs tika pie sudraba medaļas, vienspēļu finālā zaudējot Serēnai Viljamsai.

Par pasaules ranga līderi Šarapova kļuva 2005.gada augustā un līderpozīcijā pavadīja 21 nedēļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi