Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Krievijas vienīgā vieglatlēte Rio tomēr drīkstēs startēt

Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) pirmdien paziņoja, ka Krievijas tāllēcēja Darja Kļišina tomēr var startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, atceļot Starptautiskā vieglatlētikas federācijas (IAAF) pirms dažām dienām pieņemto lēmumu par sportistes atstādināšanu.

Pēc tam, kad IAAF paziņoja, ka Kļišina, tomēr nevarēs startēt Olimpiādē, viņa vērsās CAS kas svētdien izskatīja sportistes apelāciju, spriedumu paziņojot agrā pirmdienas rītā.

CAS norādīja, ka Kļišinas apelācija ir apmierināta un viņa joprojām ir tiesīga startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Šāds lēmums tika pieņemts neilgi pēc tam, kad Vācijas televīzijas kanāla ARD žurnālists Hanss Joahims Zepelts ziņoja, ka iepriekš nodotās Kļišinas dopinga analīzēs konstatēti divu cilvēku DNS un, visticamākais, ar tām notikušas manipulācijas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Kļišina sākotnēji bija vienīgā no Krievijas vieglatlētiem, kurai ļauts piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, taču neilgi pirms sacensību sākuma arī viņa tika atstādināta, jo IAAF bija saņēmusi jaunu informāciju par sportistes saistību ar dopingu.

IAAF jūnija vidū lēma, ka Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm nepielaidīs 68 Krievijas vieglatlētus, izņemot Kļišinu.

25 gadus vecā tāllēcēja Kļišina, kura ir divkārtējā Eiropas čempione telpās, jau vairākus gadus dzīvo Floridā, un IAAF iepriekš norādīja, ka šī sportiste izpildījusi antidopinga nosacījumus, tāpēc var startēt Olimpiādē.

Tāllēcējai otrdien ir paredzētas kvalifikācijas sacensības.

Jūlijā tika publicēts Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas ziņojums, kurā norādīts, ka Krievijas valsts iestādes izstrādājušas un organizējušas sistēmu, ar kuras palīdzību tika slēptas krievu sportistu pozitīvās dopinga analīzes 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs un 2013.gada pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas notika Maskavā.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomiteja pēc tam nolēma ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tiesa, tas notika ar dažādām atrunām. Kā lēma SOK, katrai federācijai bija iespēja individuāli izvēlēties, vai ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro Olimpiādē.

Vairākas federācijas šādu iespēju arī izmantoja.

Par medaļām Riodežaneiro līdz 21.augustam cīnīsies vairāk nekā 10 500 sportisti, kuri sadalīs 306 godalgu komplektus 28 sporta veidos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi