Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lai cīnās ringā, nevis diskotēkās

Pavēra ceļu uz profesionālo boksu arī citiem pašmāju censoņiem. Vispirms Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis ar saviem panākumiem ringā deva saviem tautiešiem iespēju aizvadīt nopietna līmeņa cīņas plašas auditorijas priekšā, bet nu viņš to paveic arī ar sava vārda izmantošanu. Trešdien Briedis mediju pārstāvjus iepazīstināja ar savu jauno sadarbību par boksa turnīru Hard And Heavy norisi Latvijā. Briedis panāca vienošanos ar Krievijas promoteru kompāniju Empire Sport.

"Šī sadarbība sevī ietver boksa šovu organizēšanu Latvijā. Tajos tiks dota iespēja Latvijas bokseriem uzstāties lielākas publikas priekšā. Šobrīd ir skaidrs, ka šie šovi tiks translēti Krievijas televīzijas kanālā Matč TV, kas tiek raidīta visā Eirāzijā, un Viasat Sport Baltic kanālā. Tātad šovi būs redzami arī Baltijā un nākotnē - arī Skandināvijā. Sadarbība paredz trīs boksa šovus gadā, un pirmais no tiem notiks jau 31. jūlijā," ar jaunumiem iepazīstināja Brieža pārstāvis Raimonds Zeps.

Sākotnēji Latvijas labākais bokseris no sadarbības piedāvājuma atteicās, jo krievu puse vēlējās izmantot Brieža vārdu šovos ar krievu bokseriem. "Viens no maniem mērķiem ir popularizēt Latvijas boksu pasaulē. Mans nosacījums bija tāds, ka šovos jābūt arī latviešu bokseriem, lai nav tā, ka mums bokseri ir tikai diskotēkās un sporta klubos. Tagad viņiem būs iespēja parādīt sevi plašākai publikai. Domāju, tas būs liels grūdiens jaunajiem sportistiem. Man pagāja desmit gadi, kamēr tiku lielajā televīzijā," norādīja boksa šovu kurators Briedis, kurš pats arī izvēlas dalībnieku sastāvu un pārus.

Uz to, cik svarīga ir šāda iespēja, norādīja arī pirmā šāda turnīra dalībnieki debitants Kristaps Briedis, kurš nav Maira radinieks, un Reinis Porozovs. "Bieži vien ir tā, ka lielu valstu pārstāvji nevēlas cīnīties ar latviešiem. Baidās no apkaunojuma, ja zaudēs tik mazas valsts pārstāvim, tāpēc mums nav nemaz tik viegli tikt pie labām cīņām. Tepat Latvijā it kā gūsti uzvaras, taču neviens tevi neredz, un nekas nemainās. Tad ir sajūta, kā kuļoties uz vietas. Tagad būs laba iespēja tikt tālāk," sacīja Porozovs.

Visu Iļjas Poļakova rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bokss

Hard And Heavy boksa šovi Rīgā
Organizē Krievijas promoteru kompānija Empire Sport
Trīs pasākumi gada laikā Latvijā
Pirmais šovs jau šovasar: 31. jūlijā Arēnā Rīga
Mairis Briedis izvēlas dalībnieku sastāvu, sniedzot iespēju labākajiem pašmāju bokseriem
Translācijas Matč TV un Viasat Sport Baltic kanālos

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi