Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvija atgriežas ceturtdaļfinālā Eiropas čempionātā Latīņamerikas dejās

Savus labākos rezultātus Eiropas čempionātos uzrādījuši abi vadošie Latvijas pāri Latīņamerikas (LA) dejās. Ungārijas pilsētā Debrecenā Maksims Kravčenko un Paula Kukute ieguva 23.vietu, pēc trīs gadu pārtraukuma Latviju atkal ievedot ceturtdaļfinālā, bet Artūrs Freimanis ar Marinu Tulpu 63 pāru konkurencē ieņēma 32.vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis. Tikmēr trešo reizi par Eiropas čempioniem kļuva Krievijas dejotāji Armēns Caturjans un Svetlana Gudino.

Ņemot vērā Latvijas čempionātā un starptautiskajās sacensībās uzrādītos rezultātus, abu labāko Latvijas pāru izredzes Eiropas čempionātā tika vērtētas līdzīgi. Lai arī vietu ziņā mūsējie nebija tālu viens no otra, tomēr valsts čempioni Maksims Kravčenko ar Pauli Kukuti (SDK Dancers) nopelnīja daudz vairāk punktus un pirmo reizi karjerā iekļuva ceturtdaļfinālā, kur apsteidza Kipras pāri un ieņēma 23.vietu. Tādējādi Kaspara un Annas Bērzupu audzēkņi par trim vietām uzlaboja savu pagājušā gada veikumu, kad viņi ierindojās aiz ceturtdaļfināla 26.vietā. Kravčenko un Kukutes rezultāts pēdējos gados ir labākais panākums LA dejās, jo divdesmitčetriniekā Latvijas pāri Eiropas vai pasaules čempionātos šajā deju programmā nebija iekļuvuši kopš 2014.gada.

Lai arī līdz ceturtdaļfinālam punktu ziņā pietrūka daudz, tomēr ar čempionātā iegūto 32.vietu kā ļoti labu startu var vērtēt arī Latvijas vicečempionu Artūra Freimaņa un Marians Tulpas (Škutāna deju skola) sniegumu. Pirmkārt, viņi apsteidza pusi no konkurentiem un, otrkārt, ne Artūrs, ne Marina līdz šim tik augstu vietu šāda līmeņa sacensībās nebija sasnieguši.

Visās piecās dejās pirmo vietu ieguva un savu titulu nosargāja Armēns Caturjans un Svetlana Gudino. Par vienu vietu augstāk nekā pagājušajā gadā ierindojās un otro vietu ieguva Marius Balans un Kristīna Mošenska no Vācijas, bet pirmo reizi trijniekā iekļuva Timurs Imamedinovs ar Latvijas dejotāju Ņinu Bezubovu, kuri ir Vācijas otrais pāris. Fināla sešiniekā dejoja arī franči, ungāri un spāņi.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi