Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijas biatlonisti aizvada pasaules čempionāta sacensības klasikā

Latvijas biatlonisti šodien Norvēģijā notiekošajā pasaules čempionātā aizvada sacensības 20 kilometru klasikā.

Sacensības sāksies 16.30 pēc Latvijas laika, un tās tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Latvijas godu šajās sacensībās aizstāvēs Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš un Daumants Lūsa.

Latvijas labākais biatlonists Rastorgujevs trasē dosies ar 37.numuru, bet pirms viņa distanci sāks Slotiņš, kuram ticis 26.numurs, kamēr Lūsam ticis 65.starta numurs.

Jau vēstīts, ka trešdien norisinājās 15 kilometru klasikas sacensības sievietēm, kur savu otro zelta medaļu šajā pasaules čempionātā izcīnīja Marī Dorēna-Abēra, kamēr Baiba Bendika ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma 65.vietu. Tikmēr Žanna Juškāne ugunslīnijā kopumā pieļāva piecas kļūdas, ierindojoties 86.pozīcijā starp 91 sportisti.

Pasaules čempionāts turpināsies piektdien, kad tiks aizvadītas 4x6 kilometru stafetes sacensības dāmām, bet dienu vēlāk 4x7,5 kilometrus veiks kungi. Planētas meistarsacīkstes ar masu starta sacensībām noslēgsies svētdien.

Pasaules čempionātā tiek dalīti arī Pasaules kausa kopvērtējuma punkti, kurā pārliecinošs līderis ar 1037 punktiem ir francūzis Martēns Furkads, kurš šajās planētas meistarsacīkstēs izcīnījis jau trīs zeltus. Viņam ar 726 punktiem seko krievs Antons Šipuļins, bet trešo vietu ar 627 punktiem ieņem norvēģis Juhanness Tingness Bē.

Savukārt Rastorgujevs ar 324 punktiem ieņem 23.pozīciju.

Kā zināms, čempionātu Latvijas biatlonisti sāka ar pēdējo, 25.vietu jauktajā stafetē, kur dāmas veica divus posmus pa sešiem kilometriem, savukārt kungi sacentās 7,5 kilometru distancē. Latvijas komandā startēja Bendika, Juškāne, Slotiņš un Patrijuks, distancē nopelnot divus soda apļus un izmantojot 11 rezerves patronas.

Tikmēr sacensībās sprintā kungiem Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs izcīnīja 20.vietu, bet Slotiņš un Patrijuks netika pie tiesībām piedalīties iedzīšanas sacensībās, paliekot aiz labākajiem 60 dalībniekiem. Savukārt iedzīšanā Rastorgujevs palika 27.pozīcijā.

Savukārt sievietēm sprinta sacensībās Bendika ieņēma 78.pozīciju, kamēr Juškāne palika 95.pozīcijā starp 96 sportistēm.

Juškānei šis bija pirmais individuālais starts sezonā, jo sportiste iepriekšējās divas sezonas cīnījās ar veselības problēmām, turklāt pirms šīs sezonas viņai arī bija nesaskaņas ar federāciju.

Planētas meistarsacīkstes Oslo apkārtnē Holmenkollenē ilgs līdz svētdienai, bet pēc tam šosezon gaidāms vēl viens Pasaules kausa posms, kas risināsies Hantimansijskā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi