Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas bokseri Bigger's Better turnīra finālposmu sāks ar cīņām pret Lietuvas un Grieķijas pārstāvjiem

Latvijas pārstāvji prestižā boksa turnīra Bigger's Better finālsacensību posmu Rīgā sāks ar cīņām pret Lietuvas un Grieķijas sportistiem.

Tas kļuva zināms ceturtdien notikušajā turnīra preses konferencē, kurā tika izlozēti superfināla posma ceturtdaļfināla pāri un noskaidrots katra dalībnieka svars.

Pāru izlozē noskaidrojās, ka savā starpā cīnīsies Latvijas pārstāvis Konstantīns Gluhovs (112,2 kilogrami) un lietuvietis Sergejs Maslobojevs (94 kg), kuru Gluhovs uzveica maijā notikušajā "Bigger's Better" sacensību Viļņas posmā. Otrajā pārī spēkosies cits latvietis Mairis Briedis (96,2 kg) pret Grieķijas pārstāvi Evgeniju Lazaridi (101,4 kg). Abu pāru uzvarētāji pusfināla cīņā noskaidros finālistu.

Pastāv liela varbūtība, ka abi Latvijas cīkstoņi tiksies savā starpā jau pusfinālā.

Savukārt otrā zara ceturtdaļfināla cīņās savā starpā cīnīsies Krievijas pārstāvis Jevgēņijs Orlovs (151,6 kg) ar ukraini Alekseju Mazikinu (119,9 kg), kā arī francūzis Fabriss Ornižs (109,5 kg) un Voiceks Jastržebskis (118,8 kg) no Polijas.

Pats "Bigger's Better" superfināls risināsies piektdien "Arēnā Rīga", un tajā piedalīsies astoņos posmos uzvarējušie bokseri, kuru vidū būs arī divi Latvijas pārstāvji - valsts labākais bokseris Briedis un valsts spēcīgākais cīkstonis pēc MMA, K-1 un citiem līdzīga veida noteikumiem Gluhovs.

Kā ziņots, Gluhovs maijā uzvarēja sacensību Viļņas posmā. Tās bija viņa debijas cīņas profesionālajā boksā, un Latvijas pārstāvis kļuva par pirmo sportistu turnīra vēsturē, kurš visus savus trīs pretiniekus spēja nokautēt. Savukārt Briedis jūlijā bija labākais posmā Kiprā. Briedis superfinālā piedalījās jau pagājušajā gadā, kad cieta neveiksmi pusfinālā.

Sacensības tiešraidē translēs kanālā "Eurosport", un tās parasti vēro 10-12 miljoni skatītāju.

"Bigger's Better" ir populārākais boksa komercturnīrs vecajā kontinentā, ko lielā mērā nodrošina tā visu posmu tiešraides "Eurosport" kanālā, tādējādi turnīra posmiem sasniedzot 120 miljonu mājsaimniecību visā pasaulē. Tik augsta līmeņa boksa pasākums Rīgā līdz šim nav noticis.

Sacensības Rīgā tiesās par vienu no labākajiem boksa tiesnešiem pasaulē uzskatītais amerikānis Stīvs Smogērs, bet uzvarētājs saņems 25 000 dolāru (13 825 latu) naudas balvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi