Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas čempionātā pauerliftingā uzvarētājs pieveic 290 kg smagu svaru stieni

Aizvadītajā sestdienā, 9.martā, gandrīz divi simti spēka sportistu pulcējās Jelgavā, kur norisinājās atklātais Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu. Sacenšoties atlētiem no visas Baltijas, uzrādīti augstvērtīgi rezultāti, dienas kulminācijā absolūti spēcīgākajam sacensību dalībniekam Pēterim Isajevam pieveicot 290 kilogramus smagu svaru stieni, informēja organizatori.

Jau no agra rīta Jelgavas sporta hallē valdīja liela rosība, 192 sacensību dalībniekiem gatavojoties startam vienās no gada nozīmīgākajām Latvijas Pauerliftinga federācijas (LPF) rīkotajām sacensībām. Kā pieklājas, priekšroka tika dota daiļā dzimuma pārstāvēm, kuras uz starta devās pirmās.

Par absolūti spēcīgāko sieviešu konkurencē kļuva „Libava Powerlifting” pārstāve Karina Grigorjeva, savā labākajā piegājienā uzspiežot 110 kilogramus smagu svaru stieni un aiz sevis atstājot divas pieredzējušas sportistes no „Jēkabpils SC” - Natāliju Ņikitinu un Valentīnu Abramenko. Komandu vērtējumā bez īpašiem pārsteigumiem dominēja mājinieces Jelgavas pauerliftinga kluba „Apolons” sportistes, otrajā vietā – „Jēkabpils SC”, bet trijnieku noslēdza „Priekule”.

Interesanta, starptautiska cīņa par tituliem izvērtās jauniešu un junioru grupās – pamatīgi nokomplektētu komandu uz Jelgavu bija atveduši kaimiņi no Lietuvas. Rezultātā 11 dažāda kaluma medaļas jauniešu un junioru konkurencē aizceļoja uz Lietuvu. Kaut leiši pilnībā dominēja komandu vērtējumā, abās grupās izcīnot tiesības kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, absolūti spēcīgāko sportistu gods tomēr mūsējiem.

Jauniešu grupā ar savam vecumam iespaidīgu rezultātu - 215 kilogramiem – uzvarētāja godā „Vikings” pārstāvis Artjoms Agadžanjans, aiz viņa divi Lietuvas jaunieši. Junioru konkurencē absolūti spēcīgākais Sergejs Timofejevs no „Aizkraukles SC”, kurš savā labākajā piegājienā uzspieda 210 kilogramus smagu svaru stieni, pats sverot vien nedaudz vairāk par 70 kilogramiem. Aiz S.Timofejeva „RISEBA” pārstāvis Aigars Jaņevičs un „Apolons” sportists Pāvels Kijanovs.

Open grupā par absolūti spēcīgāko kļuva „Titan Riga” sportists Pēteris Isajevs, savā labākajā piegājienā kā skatītāju, tā pārējo sportistu ovāciju atbalstīts pārliecinoši veicot dienas smagāko piegājienu, uzspiežot 290 kilogramus smagu svaru stieni. P.Isajevs lielisku rezultātu uzrādīja arī aizvadītā gada nogalē, Latvijas čempionātā stieņa spiešanā bez ekipējuma pieveicot 260 kilogramus smagu svaru stieni. Otrais ar ne mazāk iespaidīgiem 270 kilogramiem „Spēka Pasaule Valmiera” pārstāvis Māris Juzups, bet spēcīgāko trijnieku noslēdza Lietuvas pārstāvis Vitalijus Buzas. Ar visiem individuālajiem un komandu rezultātiem var iepazīties LPF mājaslapā.

Jau vēstīts, ka šajās sacensībās ne vien tika noskaidroti jaunie Latvijas čempioni svaru stieņa spiešanā guļus, bet sastādīta arī LPF izlase startiem Eiropas un pasaules mēroga sacensībās. Jau pavisam drīz labākajiem Latvijas sportistiem būs iespēja savu varēšanu pierādīt starptautiskā mērogā tepat kaimiņos Lietuvā, Kauņā – tur maija otrajā pusē norisināsies 24. IPF Pasaules čempionāts stieņa spiešanā guļus.

Papildus informācija pieejama www.powerliftings.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi