Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas čempionātā regbijā-7 uzvar Baldone, titula aizstāvētāji livonieši trešie

Pagājušajā nedēļas nogalē Baldonē notikušajā Latvijas čempionātā regbijā-7 titula aizstāvētāji “Livonia” pirmā komanda – “Augļu serviss/Livonia”, neizmantojot savas iespējas, ieguva trešo vietu, bet par uzvarētājiem kļuva mājinieki Baldones regbisti.

Latvijas čempionātā regbijā-7 vīriešiem piedalījās piecas labākās komandas, kuras pirms nedēļas Latvijas kausā pēc jaunās sistēmas kvalificējās Latvijas čempionātam 2022. gada čempioni “Livonia” Latvijas kausā ieguva trešo vietu, bet Latvijas čempionātā nedēļu vēlāk mērķēja uz titula aizstāvēšanu un pirmo vietu.

Latvijas čempionāts regbijā-7 pagājušajā nedēļas nogalē – 27. un 28. maijā – norisinājās divos apļos, katra no piecām komandām ar katru aizvadot pirmo apli sestdien, un pēc tāda paša formāta spēlējot katra ar katru arī svētdien. Uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji tika noteikti pēc abās dienās iegūto punktu summas.

Svarīgākais valsts regbija-7 turnīrs Regbija kluba “Livonia” diemžēl neiesākās, kā cerēts, jo līdzīgi kā Latvijas kausā nācās piekāpties abām principiālākajām sāncensēm cīņā par titulu – Baldones "Cietie rieksti" un “Miesnieki” komandām. Spēles ar abiem sīvākajiem konkurentiem izvērtās ļoti līdzīgas, taču beigu rezultāts bija par labu pretiniekiem. “Miesniekiem” tika zaudēts tikai ar pieciem punktiem jeb piezemējuma tiesu – 7:12, bet kausa ieguvējiem Baldonei tikai ar trim punktiem – 7:10. Tiesa baldonieši lielu daļu spēles aizvadīja mazākumā, jo viens no spēlētājiem bija nopelnījis otro dzelteno kartīti.

Pārliecinoši pārspējot kluba otro sastāvu un “Ežus” 35:10 un 31:0, “Augļu serviss/Livonia” ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem, iekrājot 8 punktus, pirmo dienu noslēdza trešajā vietā. Pēc pirmā apļa vadībā ar 12 punktiem atradās “Miesnieki”, kuri ļoti spraigā cīņā ar 15:14 pārspēja baldoniešus. Lai arī livoniešiem neizdevās iepriecināt savus līdzjutējus, zaudējot abas svarīgākās spēles, tomēr cerība un iespēja aizstāvēt titulu nebija zudušas, jo, otrajā aplī izcīnot visas uzvaras, kā arī miesniekiem zaudējot baldoniešiem, livonieši varēja būt pirmie divu dienu summā.

Otrā diena sanāca veiksmīgāka. Bez otrā sastāva (19:5) un “Ežu” (40:0) apspēlēšanas, izdevās arī ar 21:14 revanšēties pirmās dienas līderiem “Miesniekiem”, kuri zaudēja arī Baldonei ar 12:21. Uzvara pār mājiniekiem dotu iespēja celt virs galvas uzvarētāju šķīvi, taču spēlē pret Baldones “Cietajiem riekstiem” nācās atzīt pretinieku pārākumu ar 0:21. Tādējādi “Augļu serviss/Livonia” ar piecām uzvarām un trim zaudējumiem divās dienās, kas deva 18 punktus, ieņēma trešo vietu.

Savukārt “Sporta Punkts/Livonia”, kas čempionāta pirmo etapu pabeidza bez uzvarām, otrajā dienā sīvākos konkurentus ežus pārspēja ar lielāku starpību 19:5 (pirmajā dienā zaudēja 12:19), tādējādi čempionātu tāpat kā kausu noslēdzot 4. vietā, kas otrajam sastāvam ir panākums.

“Livonia” galvenais treneris Mārcis Rullis norāda, ka galvenais iemesls, kāpēc neizdevās nosargāt titulu, bija neizmantotās iespējas. “Nemācējām izmantot iespējas pret Baldoni pirmajā dienā, jo lielāko spēles daļu aizvadījām vairākumā. Tā bija spēle, ko vajadzēja uzvarēt. Jāuzteic pretinieki par cīņassparu. Savukārt pret “Miesniekiem” neaizgāja spēles sākums, pēc tam tikai iespēlējāmies. Visu laiku eksperimentējām ar sastāvu, lai atrastu labāko variantu. Pret miesniekiem otrajā dienā nostrādāja, bet pret baldoniešiem nē. Iztrūka līdera Čipija (argentīnieša Enzo Beltramino).”

Bobslejā panākumus guvušais Rullis uzslavē, ka livonieši ir cīnījušies. “Čaļi cīnījās. Epizodiski ļoti labi spēlēja. Bez cīņas neko neatdevām. Uzvarēja stiprākie. Baldones regbisti pelnīti ieguva titulu. Mums tagad jābriest regbija-15 čempionāta spēlēm.” Treneris trīs jaunie veiksmīgi iekļāvušies sastāvā. “Regbijā ir svarīga pieredze un fiziskais. Jaunajiem vēl nav tās pieredzes, lai līdzvērtīgi cīnītos ar pārējo divu spēcīgo komandu pieredzējušajiem spēlētājiem, taču labu pieredzi viņa šajā turnīrā guva. Nākotnes vārdā tas ir svarīgi.”

“Livonia” treneris arī atzīmē, ka federācijas vadībai jāpadomā, vai nevajadzētu atgriezties pie agrākās sistēmas, jo divi apļi divās dienās, tas ir traki, un vairāku komandu spēlētāji iedzīvojās traumās.

“Livonia” menedžeris Gregors Gorohovskis: “Protams, rezultāta ziņā neesam tur, kur emocionāli vēlētos būt. Taču, startējot šogad ar lozungu "attīstības sezona", uzskatu, ka galvenais mērķis ir sasniegts un kluba jauniešu sistēmas sagatavotie spēlētāji sevi ir teicami parādījuši un iekļāvušies pieaugušo komandā. Manuprāt sagatavošanās process noritējis pareizi un kvalitatīvi. Ziemas/pavasara periodā ieguldīts liels darbs fiziskajā sagatavotībā, komandai bijusi iespēja piedalīties vairākās pārbaudes sacensībās un pārbaudes spēles, kā arī trenēties ar augsta līmeņa treneru virsvadībā. 

Lai gan Latvijas regbija-7 turnīru ailēs neesam augstākajās vietās, esmu optimistisks par to, ka "šī modeļa" komandas labākās spēles vēl ir tikai priekšā,” optimismu pauž Gorohovskis, kurš īpaši vēlas uzteikt “Livonia” nomināli otrās komandas cīņas sparu un degsmi, brīžiem demonstrējot patiešām atzīstamu spēli un pašatdevi.

“Pāršķiram lapu un jau ar šo nedēļu pastiprināti atsākam gatavošanos klasiskā regbija sezonas turpinājumam Latvijas čempionātā, kā arī Baltijas top līgā un Baltijas čempionātā,” norāda kluba menedžeris.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi