Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas čempionātā Standartdejās Kuldīgā četrās grupās uzvar pasaules čempionāta finālisti un medaļnieki

Sestdien Kuldīgā Sporta manēžā pirmo reizi norisinājās Latvijas čempionāts sporta dejās, kur dejotāji sacentās Standartdeju programmā un ko sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju (LSDF) un Kuldīgas novada domes atbalstu rīkoja SDK Sara (Aleksandrs Aļošins) un SDK D&D (Dmitrijs Morderers). Četrās grupās – pieaugušajiem, jauniešiem, junioriem II un senioriem II uzvarēja pasaules čempionātu finālisti vai medaļnieki., informē LSDF preses sekretārs Ivars Bācis.

Kuldīgas sporta manēžā, kur ierasti notiek prestižas vieglatlētikas sacensības, pirmo reizi sacentās sporta deju pāri, sadalot šīs sezonas otros medaļu komplektus un noskaidrojot labākos Standartdejās (ST). Organizatori bija parūpējušies, lai būtu skaists noformējums, plašs laukums, dejotājiem un skatītājiem paliekot gandarītiem ar čempionāta norisi. Ļoti spēcīgs bija arī dalībnieku sastāvs ar pasaules arēnā lielus panākumus guvušiem pāriem, it īpaši pieaugušo un jauniešu grupās.

Pieaugušo grupā pirmo reizi valsts čempionātu vēsturē dejoja divi pasaules čempionātu finālisti. Ceturto titulu pēc kārtas izcīnīja pasaules un Eiropas čempionātu 5. vietas ieguvēji Vadims Šurins un Anastasija Meškova, kuri 2023. gadā kļuva arī par Pasaules kausa ieguvējiem. Romāns Dobrecovs un Violeta Ļevčenko, kuri ir pasaules čempionāta finālisti 10 dejās un pieckārtējie valsts čempioni šajā deju programmā, izcīnīja jau savu piekto sudrabu ST dejās. Savukārt ceturto bronzas medaļu savā kontā nopelnīja Davids Duda un Betija Kaire.

2022. gada bronzas medaļnieks Andrejs Griņevičs ar jauno partneri Loretu Reiniku ieņēma 4. vietu, 2022. gada jauniešu čempioni Hardi Vahtra ar Karīnu Kārkliņu ierindojās piektajā vietā, bet pirmajā sezonā pieaugušo grupā startējušie Oļegs Bērziņš un Amanda Meinarte noslēdza fināla sešinieku. U21 grupā negaidīti galvenie favorīti Vahtra ar Kārkliņu tika ierindoti trešajā vietā, bet par uzvarētājiem kļuva Klāvs Kokins un Karolīna Keita Dimante, savukārt sudrabs Bērziņa un Meinarts kontā.

Ļoti spēcīgajā jauniešu grupā (16-18 g.) favorīta statusu apliecināja pasaules čempioni Ričards Krīviņš un Marija Golubeva, kuri pirmo reizi kļuva par Latvijas čempioniem ST dejās jauniešiem, pievienojot 10 deju uzvarai janvārī Rēzeknē otru titulu šogad. Pagājušā gada 7. vietas ieguvēji Ivans Ignatenko un Estere Anna Siliniece, kuri jau pērna gada beigās rādīja progresu, izcīnīja otro vietu, nopelnot savu pirmo medaļu. Tikmēr bronzas sēriju turpināja Kokins ar Dimanti, kuri visus trīs gadus jauniešiem ir bijuši trešie, bet, pieskaitot vēl noslēdzošo gadu junioros, šis jau ir ceturtais gads pēc kārtas trešajā vietā.

Junioriem II (14-15 g.) pirmais trijnieks atbilda desmit dejām janvāra izskaņā Rēzeknē. Otro gadu pēc kārtas dominēja pasaules čempionāta 4. vietas ieguvēji Jegors Prokins/Poļina Karimova. Arī šogad otrajā vietā Raeins Dūša, šoreiz to paveicot pārī ar Kseniju Aksjonovu, bet otrā bronzas medaļa šogad Romanam Bogdanovam un Patrīcijai Paulai Vindelei. Junioriem I (12-13 g.) arī trijniekā bija tie paši, kuri daudzcīņā, Rēzeknē, tikai ar citiem uzvarētājiem. Par ST deju čempioniem kļuva Edvards Zeiza un Paula Linde, līdz ar to pērnā gada vicečempioni Arsēnijs Lačinovs un Karolīna Oševerova-Alenoviča atkal nopelnīja sudraba medaļu. Astoņu deju uzvarētāji Markuss Kalniņš/Džesika Morderere vēlreiz ļoti sekmīgi nostartēja, šoreiz iegūstot bronzas medaļu.

Bērnu grupā (11 gadi un jaunāki) daudzcīņas panākumu atkārtoja Sendijs Slišāns/Elvita Circene, uzvarot arī ST dejās. Senioru I trešo gadu pēc kārtas pirmo vietu ieguva Kristaps Aleksandrovs/Poļina Striga, bet vairākkārtējie pasaules čempionāta medaļnieki senioriem II (45-55 g.) Gatis un Jūlija Simsoni nopelnīja kārtējo zelta medaļu valsts čempionātā. Pārējo senioru vecumu grupu uzvarētāji: Indulis un Baiba Martinsoni (Sen III), Aleksandrs un Irina Ozerski (Sen IV) un Modris Miervaldis Gipmanis/Gaida Petere (Sen V).

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi