Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latvijas čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus laboti 38 valsts rekordi

15. un 16.decembrī Jelgavā aizvadīts septītais Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Savu varēšanu pierādīt bija ieradušies 230 atlēti – to vidū gan pieredzējuši sportisti, gan tādi, kam sevi vēl jāpierāda. Rezultātu raža šogad bagātīga - pašu spēcīgāko čempionāta dalībnieku priekšā nācās kapitulēt teju 40 Latvijas rekordiem, informē Latvijas Pauerliftinga asociācija. 

Divas dienas no rīta līdz pat vēlam vakaram Jelgavas sporta hallē saimniekoja spēka sportisti no visas Latvijas, lai noskaidrotu šī gada individuālos čempionus un spēcīgākās komandas. Kā ierasts, vērā ņemamu konkurenci vietējiem sastādīt bija ieradušies arī spēcīgie lietuvieši un pat viens ziemeļu kaimiņu izlūks - igauņu senioru čempions Raul Randmae, solot nākamgad uz Latvijas čempionātu atvest spēcīgu komandu. 

Konkurence pieaug ar katru gadu, un arī šogad sportisti spēkus nav taupījuši – sīvā cīņā sasniegti vairāki augstvērtīgi rezultāti. Atsevišķās vecuma grupās un svara kategorijās valsts rekordi laboti pat vairākkārt. Par pozitīvā zīmē aizvadīto un rekordiem bagāto čempionātu gandarījumu neslēpj kā dalībnieki, tā organizatori:

„Aizvadītās sacensības bija vienas no ievērojamākajām pēdējo gadu laikā - daudz Latvijas rekordu labojumu un kopumā ļoti izcili rezultāti visās vecuma grupās un kategorijās. Īpaši vēlos izcelt „Titan Riga” sportista Pētera Isajeva uzrādīto rezultātu open grupā - 260kg, kas ir viens no izcilākajiem Latvijas vēsturē. Tāpat jāatzīmē pasaules jauniešu čempiona spiešanā guļus Sergeja Timofejeva sasniegums - labots gan personīgais, gan Latvijas jauniešu rekords,” rezumē Latvijas Pauerliftinga federācijas pārstāvis un sacensību direktors Mārtiņš Krūze.

Kopumā Jelgavā krita 38 Latvijas rekordi. Aizvadītā gada laikā īpaši centīgi trenējušies senioru grupu vīri un dāmas, labojot 17 rekordus, taču arī jaunā spēka sportistu paaudze daudz neatpaliek – jauniešiem 6 rekordu labojumi, bet junioriem – 7, savukārt open grupā ar jauniem rekordiem sacensības noslēdza 8 sportisti.

Komandu vērtējumā šogad par vistitulētākajiem kļuva čempionāta mājinieki Jelgavas pauerliftinga klubs „Apolons”, kas triumfēja jauniešu, senioru un sieviešu grupās. Junioriem, tāpat kā pērn, visspēcīgākie komandu vērtējumā „Spēka Pasaule Valmiera” sportisti, kas tikai par vienu punktu apsteidza lietuviešus. Tomēr arī leišiem uzvarētāju gods šogad negāja secen – izcīnīta 1.vieta komandu vērtējumā open grupā. Ar visiem individuālajiem rezultātiem var iepazīties Latvijas Pauerliftinga federācijas mājaslapā.

Spēka sporta popularitāte Latvijā turpina pieaugt, ik gadu pulcējot aizvien kuplāku dalībnieku un līdzjutēju loku. Īpaši jāatzīmē pēdējā laika tendence - arvien lielāku interesi par spēka sportu izrāda daiļā dzimuma pārstāves. „Sieviešu ienākšana šajā sportā ir tiešām jūtama. Ja iepriekšējos gados normāli bija pa divām sievietēm svara kategorijā, tad tagad – pa piecām un sešām,” skaidro M.Krūze.

Čempionātu rīkoja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Latvijā vadošajiem spēka sporta klubiem - biedrību "Spēka pasaule" un pauerliftinga klubu "Apolons". Sacensību mērķis - spēka sporta un veselīga dzīvesveida popularizēšana Latvijā, kā arī jaunu interesentu piesaistīšana Pauerliftinga federācijas rīkotajām aktivitātēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi