Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas čempionāts tenisā senioriem

Augustā Jūrmalā norisinās Latvijas čempionāts tenisā, kura ietvaros šonedēļ tiek aizvadīts čempionāts senioriem. Tenisa centrā Lielupe visu nedēļu spraigās spēlēs sacenšas vairāk nekā 100 tenisa veterāni vecuma grupās no 35+ līdz 75+, lai noskaidrotu čempionus gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs, informē Latvijas Tenisa savienība (LTS).

Augusta sākumā tika aizvadīts Latvijas čempionāts tenisā pieaugušajiem, pagājušajā nedēļā noslēdzās čempionāts jauniešiem, savukārt šonedēļ, līdz pat 27. augustam Lielupē norisinās Latvijas čempionāts senioriem, kurā sacenšas vairāk nekā 100 spēlētāji vecuma grupās 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+. 

Latvijas čempionāts tenisā senioriem ir reģistrēts ITF (International Tennis Federation) senioru līmeņa turnīrs, kas paredz, ka mūsu spēlētāji, sacenšoties savā starpā, var iegūt starptautiska ranga punktus. "Līdzīgi kā starptautiskie senioru tenisa turnīri, arī Latvijas čempionāts tenisā senioriem sniedz iespēju krāt punktus un cīnīties par augstākām pozīcijām pasaules rangu tabulā. Prieks, ka daudzi Latvijas labākie tenisisti seniori ir nokļuvuši pasaules ranga labāko simtniekā un novēlam, lai arī Latvijas čempionāts spēlētājiem sniedz iespēju pakāpties vēl augstāk," stāsta LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

"Pēdējos gados senioru teniss ir atdzīvojies. Vēl pirms sešiem gadiem Latvijā nepastāvēja senioru rangs, tomēr pēdējo gadu laikā ieviesti gan senioru starptautiskie turnīri Latvijā, gan Latvijas tenisa savienība izveidojusi senioru rangu, kas sniedz iespēju senioriem cīnīties par augstākām ranga pozīcijām," par senioru tenisu stāsta neiroķirurgs, Latvijas Ārstu tenisa savienības prezidents Egils Valeinis, uzsverot, ka teniss ir pateicīgs sporta veids, jo to var spēlēt visu dzīvi. "Cilvēks aktīvi sporto, viņam ir savs hobijs, līdz ar to tiek saglabāta laba veselība un uzlabota dzīves kvalitāte," skaidro Valeinis.

Latvijas čempionāta tenisā spēles norisinās tenisa centra Lielupe kortos, Jūrmalā – to sākums katru dienu no plkst. 10. Ieeja uz spēlēm bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi