Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas florbola izlasē PČ kvalifikācijā spēlēs latviešu izcelsmes zviedrs Kārlsons

Latvijas florbola izlasē 2018.gada pasaules čempionāta (PČ) kvalifikācijas turnīrā savainotā Edžus Ceriņa vietā spēlēs latviešu izcelsmes zviedru uzbrucējs Jākobs Kārlsons, vēsta Latvijas Florbola savienība (LFS).

Stokholmā dzimušais Kārlsons jau iepriekš pārstāvējis Latvijas U-19 izlasi. Pašlaik 21 gadu vecais florbolists pārstāv Šveices pēc spēka otrās līgas komandu Ticino Unihockey, kuras sastāvā šosezon 14 spēlēs guvis 12 vārtus un veicis 13 rezultatīvas piespēles.

Kārlsons pirms tam bija izlases rezerves sastāvā, bet tagad iekļauts pamatsastāvā.

Savukārt Ceriņš ikdienā pārstāv Elvi Florbola līgas komandu Betsafe/Ulbroka, līdz ar to šī vienība kvalifikācijā būs pārstāvēta ar četriem florbolistiem.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs no 30. janvāra līdz 3.februārim norisināsies Valmierā, kur Arto Rīhimeki vadītajai Latvijas izlasei pretī stāsies Šveice, Krievija, Itālija, Ungārija un Islande.

Kopumā sastāvā iekļauti 20 florbolisti - divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 11 uzbrucēji. Pa četriem florbolistiem ir no Betsafe/Ulbroka un Talsu NSS/Krauzera, trīs - no Lielvārdes/Fat Pipe, divi - no Cēsu Lekringa un Stalbes Pārgaujas, bet viens no Liepājas komandas Kurši/Ekovalis. Pārējie četri izlasē iekļautie florbolisti (brāļi Jānis un Andris Rajeckis, Morics Krūmiņš un Jākobs Kārlsons) spēlē Šveices un Somijas līgās. Sezonu Čehijā iesāka Artūrs Jurševskis, bet, kā vēsta portāls Sportacentrs.com, viņš pievienojies Pārgaujai.

Rezervistu sarakstā iekļautie florbolisti nepieciešamības gadījumā varēs aizstāt kādu no izlasē jau iekļautajiem spēlētājiem.

Latvijas vīriešu florbola izlase pasaules rangā šobrīd ieņem septīto vietu, kamēr visaugstāk ir Šveice - trešā. Tikmēr Krievija ir 15.vietā, Itālija - 21., Ungārija - 30., bet Islande - 32.pozīcijā.

Pasaules čempionāta finālturnīram kvalificēsies četru Eiropas grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī divas labākās trešo vietu ieņēmušās komandas.

Pasaules čempionāta finālturnīrs norisināsies šī gada decembra sākumā Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi