Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Latvijas florbolistes pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pārliecinoši piekāpjas Zviedrijai

Latvijas sieviešu florbola izlase Čehijā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē trešdien ar 2:12 (0:3; 0:5; 2:4) kapitulēja pēdējo trīs čempionātu uzvarētājām zviedrietēm. Vārtus Latvijas labā guva Diāna Isjomina un Luīze Biļinska, bet Zviedrijai sešus (2+4) rezultativitātes punktus iekrāja Anna Vijka. Latvietes turnīrā turpinās cīņu par 5.-8.vietu, sacenšoties ar Čehijas un Polijas dueļa neveiksminiecēm.

Pirmais periods aizritēja ar izteiktu Zviedrijas pārsvaru un jau pirmo septiņu minūšu laikā bumbiņa divas reizes ielidoja Laumas Višņevskas sargātajos Latvijas vārtos. Turpinājumā ik pa brīdim ar kādu pretuzbrukumu paspīdēja arī Latvija, tomēr pamatā nācās cītīgi aizsargāties. Jau šķita, ka periods šādi arī noslēgsies, tomēr 52 sekundes pirms tā beigām pēc neveiksmīgas mūsējo nomaiņas zviedrietes guva trešos vārtus.

Otrā perioda ievadā uz Latvijas vārtiem tika nozīmēts soda metiens, kuru pirmo vārtu autore Anna Vijka arī realizēja, tomēr ar noteikumu pārkāpumu - bumbiņa metiena izdarīšanas brīdī tika pavilkta atpakaļ. Līdz ar to rezultāts nemainījās. Brīdi vēlāk Višņevska gan bija spiesta kapitulēt ceturto reizi, kad zviedrietes realizēja vairākumu, bet turpmāko divu minūšu laikā Latvijas vārtos ielidoja vēl divas bumbiņas un 0:6. Arī turpinājumā izpaudās iespaidīgs Zviedrijas pārsvars un pēc divām trešdaļām jau 8:0. Tiesa, otrā perioda izskaņā teicama iespēja bija arī Latvijai, tomēr bumbiņa trāpīja pa Malinas Marklundas sargāto vārtu stabiņu.

Trešā perioda ievadā latvietes zaudēja devītos vārtus, tomēr tad vairākās epizodēs veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā un tika pie iespējas gūt pirmos vārtus. Trešdaļas vidū Diāna Isjomina ar lielisku metienu tomēr lika kapitulēt arī Marklundai, panākot 1:9. Līdz mača beigām Latvija spēja atgūt vēl vienus vārtus, Luīzei Biļinskai realizējot piešķirto soda metienu, tomēr zviedrietes uz to atbildēja ar trim precīziem raidījumiem un pārliecinoši uzvarēja - 12:2.

Par labāko spēlētāju Latvijai tika atzīta vārtsardze Višņevska, kura atvairīja 53 Zviedrijas metienus.

Kā zināms, apakšgrupu turnīru Latvija aizvadīja ļoti neveiksmīgi, ciešot trīs smagas neveiksmes. Pirmajā mačā sestdien tā ar 1:6 zaudēja grupas favorītei Šveicei, dienu vēlāk ar 0:7 kapitulēja Norvēģijai, bet pirmdien ar 1:12 kapitulēja arī Čehijai.

Līdz ar to Latvijas florbolistēm vispirms bija jāspēkojas astotdaļfinālā, kur saspringtā mačā ar 4:3 otrdien tika pieveikta Slovākija, nodrošinot sev vietu labāko astoņu komandu pulkā un dueli pret Zviedriju.

Savukārt zviedrietes jau automātiski tika ceturtdaļfinālā, jo A apakšgrupā trīs mačos tika pie trim uzvarām un pirmās vietas. Vispirms ar 8:2 sestdien tika pārspēta Somija, bet pēc tam ar 16:0 sagrauta arī Polija. Savukārt pirmdien Zviedrijas valstsvienība neatstāja nekādas izredzes Krievijai, pieveicot to ar 21:1.

Zviedrija triumfējusi jau trīs pasaules čempionātos pēc kārtas. Kopumā astoņos pasaules čempionātos zviedrietes uzvarējušas piecas reizes, bet ne reizi nav bijušas ārpus godalgoto trijnieka.

Šajā čempionātā ir jauna izspēles kārtība, kas tika ņemta vērā jau izlozes laikā. A un B apakšgrupās ielozēja tās astoņas valstsvienības, kas pasaules rangā ieņem astoņas augstākās vietas, bet C un D apakšgrupās - pēc ranga nākamās astoņas izlases.

Pēc grupu turnīra A un B grupu divas labākās izlases uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet A un B grupu trešo un ceturto vietu ieguvējas astotdaļfinālā spēlēja ar C un D grupu divām labākajām komandām par atlikušajām četrām vietām ceturtdaļfinālā.

Vēl šodien ceturtdaļfinālā savā starpā cīkstēsies Somija un Norvēģija, bet turpmākajās dienās to darīs Čehija pret Poliju, kā arī Šveice cīnīsies pret Vāciju.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Brno un Ostravā risināsies līdz 15.decembrim. Visas 16 pasaules spēcīgākās izlases savas apakšgrupu spēles aizvadīs Brno.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi