Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas florbolistes pasaules čempionātā sagrauj ASV

Latvijas sieviešu florbola izlase ceturtdien Ūpsalā notiekošajā pasaules čempionātā izcīnīja graujošu uzvaru pār ASV un pēdējā mačā piektdien cīnīsies par devīto vietu.

Latvijas florbolistes ar rezultātu 13:0 (4:0, 5:0, 4:0) pārspēja ASV.

Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Zane Ziedone, Jūlija Rozīte, Madlēna Rozīte un Emīlija Salaciete. Latvijas valstsvienības vārtus sargāja Jana Filipsone, un pa viņas sargātajiem vārtiem pretinieces meta deviņas reizes.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē šajā mačā tika atzīta Madlēna Rozīte.

Latvija pēdējā spēlē pasaules čempionātā tiksies ar Vācijas un Krievijas Florbola federācijas vienības dueļa uzvarētāju piektdien, kad Latvijā būs plkst.14.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas florbolistes spēcīgāko komandu grupā ar rezultātu 4:6 zaudēja Polijas valstsvienībai, pirmdien ar 0:13 kapitulēja Šveicei, bet otrdien ar 0:8 atzina Čehijas pārākumu. Savukārt trešdien astotdaļfinālā ar rezultātu 6:9 piekāpās Norvēģijai.

A grupā sešus punktus sakrāja Čehija, četrus - Šveices, divus - Polijas florbolistes, bet Latvija palika bešā.

Savukārt ASV florbolistes C grupas spēlēs ar 6:9 piekāpās Dānijai, ar 16:0 pieveica Itāliju un ar 8:6 pārspēja Taizemi. Astotdaļfinālā ASV pretī stājās Slovākija, kurai tika zaudēts ar 0:20.

Pasaules čempionātā Latvija un ASV ir tikušās divas reizes, abās uzvaru izcīnot Latvijai. Pirmo reizi ASV tika pārspēta 2007.gadā ar 8:3, bet 2009.gadā Latvija uzvarēja ar 13:3.

Spēcīgāko A un B grupu pirmo divu vietu īpašnieces uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā (Čehija, Šveice, Zviedrija, Somija), bet trešās un ceturtās pozīcijas īpašniecēm bija jātiekas ar otrā ešelona katras grupas divām spēcīgākajām izlasēm. Astotdaļfinālā zaudējušās komandas turpina cīņu par 9.-12.vietu.

Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Inģists valstsvienības sastāvā iekļāvis divas vārtsardzes, četras aizsardzības spēlētājas un 14 uzbrucējas.

Vislielākā spēlētāju pārstāvniecība ir no Kocēnu "Rubene" kluba - deviņas florbolistes. Pa divām spēlētājām ir no Ķekavas "Bulldogs"/NND un Cēsu "Lekrings", bet pa vienai pārstāv "Līgatnes" un "Ķekavas" komandas. Vēl piecas florbolistes ikdienā spēlē ārzemju klubos Šveicē un Somijā.

Latvijas sieviešu izlase pasaules rangā šobrīd ieņem septīto pozīciju, bet iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Šveices pilsētā Neišatelē, komanda izcīnīja astoto vietu.

Latvietes piedalījušās visos 12 līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, ikreiz iekļūstot labāko astotniekā. 2007.gada pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība ieguva augsto ceturto vietu.

Jānim Inģistam palīdz trenere Linda Līce, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Kaspars Reikmanis.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātā florbolā:

vārtsardzes - Elīna Jeige (Emmentāles "Skorpion", Šveice), Jana Filipsone (Ķekavas "Bulldogs"/NND);

aizsardzes - Samanta Bērziņa, Marta Lība Zameca, Daniela Dafne Hāne (visas - Kocēnu "Rubene), Kristiāna Elizabete Krūmiņa ("Ķekava");

uzbrucējas - Jūlija Rozīte, Anna Ankudinova (abas - Cīrihes "Lioness", Šveice), Simona Grāpēna, Laura Gaugere, Zane Darša, Emīlija Salaciete, Zane Ziedone (visas - Kocēnu "Rubene), Elīza Elizabete Bērziņa ("Līgatne"), Evelīna Garbare (Vintertūras "Rychenberg", Šveice), Klinta Mārtiņjēkaba (Ūsikaupunki "Kalannin Pallo-65", Somija), Luīze Raseiceva, Liliāna Jakovicka (abas - Cēsu "Lekrings"), Anna Mūrniece (Ķekavas "Bulldogs"/NND), Madlēna Rozīte (Kocēnu "Rubene - 1").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi