Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas florbolistes PČ apakšgrupu turnīru noslēdz ar zaudējumu spēcīgajai Somijai

Latvijas sieviešu florbola izlase pasaules čempionāta A apakšgrupas pēdējā spēlē pirmdien ar rezultātu 1:12 (0:4, 1:4, 0:4) zaudēja spēcīgajai Somijas izlasei, kura iepriekšējos trīs turnīros allaž tikusi pie sudraba medaļām. Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Diāna Isjomina.

Somietes mača rezultātu atklāja ceturtajā minūtē, bet nākamo septiņu minūšu laikā iemeta vēl trīs bumbiņas latviešu vārtos. Otrajā periodā pēc nospēlētām 66 sekundēm rezultāta tablo vēstīja 4:0 Somijas izlases labā, bet līdz mača vidum pretinieces guva vēl divus vārtus.

Vienīgos vārtos latvietēm izdevās gūt otrā perioda 11.minūtē, kad Isjomina aizskrēja ātrajā pretuzbrukumā un ar spēcīgu sitienu apspēlēja pretinieču vārtsardzi.

Otrā perioda otrajā pusē Latvijas florbolistes ielaida tikai vienus vārtus un "sausā" nostāvēja arī trešās trešdaļas pirmās desmit minūtes. Tomēr pēc tam somietes nepilnas minūtes laikā guva divus vārtus, kā arī ar diviem vārtiem atzīmējās spēles pēdējās četrās minūtes, Latvijas komandai ciešot zaudējumu ar rezultātu 1:12.

Latvijas izlases rindās par labāko spēlētāju tika atzīta Anna Ankudinova. Zīmīgi, ka Latvijas izlases jaunākajai florbolistei Ankudinovai šis ir jau otrs labākās spēlētājas gods šajā čempionātā.

Vēl pirms šīs spēles bija zināms, ka Latvijas izlase A apakšgrupā ieņems pēdējo vietu, jo tā ar 3:8 zaudēja Čehijai, kā arī ar 2:3 piekāpās Norvēģijai. Tikmēr somietes ar 5:1 pārspēja Čehiju un sestdien ar 10:1 sagrāva Norvēģiju.

A apakšgrupā Somijai ir seši punkti, Čehijai un Norvēģijai pa diviem, bet Latvija ir tukšā.

Jau šobrīd ir skaidrs, ka Latvijas izlase pasaules čempionāta turpinājumā cīņā par tikšanu ceturtdaļfinālā tiksies ar D apakšgrupas labāko komandu, kura pirmdien noskaidrosies Dānijas un ASV izlašu duelī.

Dānija un ASV ir uzvarējusi savas apakšgrupas pirmajās divās spēlēs, abām komandām nopelnot pa četriem punktiem. Šīs komandas pirmdien tiksies plkst.20.30 pēc Latvijas laika.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase čempionātu sāka piektdien, kad ar 3:8 zaudēja Čehijai, lai arī spēles sākumā spēja iegūt vadību 3:0. Tiesa, vēl līdz pirmajam pārtraukumam latvietes pārsvaru pamanījās izsēt, beigās ciešot sagrāvi.

Savukārt pēc tam līdzīgā cīņā ar 2:3 nācās atzīt Norvēģijas pārākumu. Šajā mačā latvietes divas reizes spēja izlīdzināt rezultātu, tomēr trešajā periodā ielaida izšķirošos vārtus.

Somietes ir pašreizējās pasaules vicečempiones, bet Čehijas valstsvienība iepriekšējā pasaules čempionātā ierindojās ceturtajā vietā, kamēr norvēģietes bija tikai devītās. Tikmēr latvietes jau divus čempionātus pēc kārtas izcīnījušas augsto, piekto, vietu.

Pēc apakšgrupu sacensībām ceturtdaļfinālam uzreiz kvalificēsies A un B grupu divas labākās komandas, savukārt šo grupu trešo un ceturto vietu ieguvējām būs jāaizvada vēl viens mačs, kurā par vietu labāko astoņniekā būs jātiekas ar C vai D apakšgrupas divām labākajām izlasēm.

Latvijas sieviešu florbola izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs uz Slovākija aizvedis 20 spēlētājas, sastāvā iekļaujot septiņas florbolistes no Latvijas čempionvienības Rubene.

Uz pasaules čempionātu Fedulovs aizvedis divas vārtsardzes, septiņas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. Diāna Isjomina, Līga Garklāva, Evelīna Garbare un Lauma Višņevska ikdienā spēlē Norvēģijas, Šveices un Zviedrijas līgās. Savukārt Elvi Florbola līgu šajā turnīrā pārstāvēs septiņas Kocēnu Rubenes florbolistes, trīs spēlētājas būs no Rīgas NND komandas, trīs no Ķekavas, bet divas būs no Cēsu Lekringa, bet no Ķekavas Bulldogs viena florboliste.

Neilgi pirms turnīra sākuma kļuva zināms, ka traumas dēļ izlasei nevarēs palīdzēt NND florboliste Linda Lubgāne, kuras vietā sastāvā iekļauta Paula Sloģe no Lekringa.

Latvijas sieviešu florbola izlase desmit reizes desmit pasaules čempionātos sasniegusi labāko astotnieku, bet pirmajā četriniekā tai līdz šim izdevies iekļūt tikai reizi, kad 2007.gadā gan ceturtdaļfināls nemaz netika izspēlēts.

Novembra pirmajā pusē turpat Bratislavā Latvija piedalījās Sešu nāciju kausā, kurā palika vien piektajā vietā, kamēr Norvēģija guva otro vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi