Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas florbolisti PČ ceturtdaļfinālā spēkosies ar grandiem Zviedriju

Latvijas vīriešu florbola izlase trešdien Prāgā iekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kurā tiksies ar planētas titulētāko komandu Zviedriju. Latvija izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6:1 (2:1, 0:0, 4:0) pārspēja Slovākiju.

Latvijas izlasē pa diviem vārtiem guva Edžus Ceriņš un Klāvs Jansons, bet bet pa vienam precīzam raidījuma bija Pēterim Trekšem un Rolandam Kovaļevskim.

Mača rezultātu trešajā minūtē atklāja Lukāšs Mrazs, kurš ar netveramu metienu noslēdza slovāku pretuzbrukumu. Nepilnas sešas minūtes vēlāk latvieši panāca izlīdzinājumu, pēc ātra pretuzbrukuma precīzi metot Ceriņam, bet pirmā perioda 13.minūtē ātru pārēju uzbrukumā ar nekļūdīgu raidījumu noslēdza Jansons.

Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet trešā perioda ceturtajā minūtē Ceriņš atrada brīvu vietu starp pretinieku spēlētājiem un panāca 3:1. Četras minūtēs vēlāk uz Latvijas izlases vārtiem tika nozīmēts soda metiens, taču vārtsargs Jānis Salcevičs bija uzdevumu augstumos un "bullīti" atvairīja.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas sešas minūtes, Jansons aizlauzās līdz slovāku vārtiem un guva savus otros vārtus mačā. Cenšoties izglābties, slovāki vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, 58.minūtē bumbiņu tukšos vārtos raidot Trekšem. Pēdējā minūtē arī Kovaļevskis meta tukšos vārtos, pieliekot punktu Latvijas uzvarai.

Latvija pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā atgriezusies pēc četru gadu pārtraukuma. Pirms diviem gadiem Rīgā latvieši sagādāja vilšanos un apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā sestdien Latvijas komanda ar 3:7 piekāpās Šveicei, nākamajā dienā sensacionāli ar 4:3 apspēlēja turnīra saimnieci un vienu no vadošajām pasaules komandām Čehiju, bet pirmdien ar 4:5 piekāpās Vācijas valstsvienībai.

Arī pēc zaudējuma Vācijai Latvijas valstsvienība vēl saglabāja samērā labas cerības uz trešo vietu apakšgrupā, ja vien Šveices izlase otrdien spētu uzvarēt čehus. Tiesa, šis variants nepiepildījās.

A apakšgrupā pa četriem punktiem trīs spēlēs iekrāja Čehija un Šveice, kamēr pa diviem punktiem bija Vācijai un Latvijai, latviešiem ieņemot ceturto vietu.

Tikmēr Slovākija aizvadīja pārliecinošas cīņas otrā ešelona D grupā, kur uzveica Kanādu (12:3), Japānu (15:1) un Singapūru (18:2).

Latvijas vīriešu florbola izlase uz pasaules čempionātu devusies teju tikai ar virslīgas spēlētājiem sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi